Liderul UPSC, Stelian Sima, critică dur găştile politice care conduc România
Cotidianul „Cronica Română” prezintă astăzi ultima parte a interviului cu preşedintele partidului Uniunea Populară Social Creştină, Stelian Sima. Liderul unui partid neparlamentar, partid boicotat sistematic, ca şi alte partide neparlamentare, de instituţiile statului român, Stelian Sima, demonstrează că, pe actuala scenă politică. măcinată de orgolii, scandaluri şi lupte pentru Putere, există şi lideri politici cu coloană vertebrală, decişi să pună umărul la recredibilizarea României. Orgoliile uriaşe existente pe culoarul dreptei, amnistia fiscală, victoria lui Iohannis şi implicit înfrângerea lui Ponta şi a PSD la alegerile prezidenţiale şi nu în ultimul rând piedicile puse Uniunii Populară Social Creştină de către decidenţii politici şi instituţiile obediente pe care aceştia le controlează, reprezintă teme pe care Stelian Sima le abordează tranşant, cu cărţile pe masă.
După 25 de ani de război politic total, război soldat cu prea multe lacrimi, suferinţă şi victime colaterale, a venit vremea ca liderii politici care au ceva de spus şi care pot pune umărul, dezinteresat, la salvarea României din ghearele imposturii şi al dispreţului decidenţilor de ieri şi de astăzi, să fie auziţi de milioanele de români. Români minţiţi, umiliţi şi sfidaţi de găşti politice incapabile să privească mai departe de propriile interese. Unele atât de străine românilor, României…
Despre orgoliile uriaşe de pe culoarul de Dreapta!…
Aţi spus bine, culoarul de dreapta, pentru că dreapta nu există! Din păcate, acum nu avem decât un surogat, nu avem decât orgolii şi dorinţa de înavuţire şi de a fi mereu la Putere, fără să dea posibilitatea tuturor partidelor de centru şi centru-dreapta, cât şi oamenilor care simt şi sunt cu sufletul de dreapta, să pună umărul pentru construcţia dreptei cu adevărat.
Mai are dreapta vreo şansă să îşi câştige forţa, prestigiul şi credibilitatea ?! Cu cine să se facă acest lucru? Cu liderii de astăzi şi măsurile de stânga luate de ei cât timp au fost la guvernare? Cu cei care au fost în FSN şi apoi s-au desprins formând PD-ul ? Niciodată! Până nu vor dispărea aceşti oameni care sunt poziţionaţi pe Dreapta, dar care nu au nimic în comun cu Dreapta, lucrurile nu se vor schimba şi nu vor merge in direcţia dorită de fiecare dintre noi, cei care credem într-o altfel de Dreaptă, unită, puternică şi care-şi doreşte cu adevărat să resusciteze marile valori care au dat identitate României, care pun mai presus de interesele lor fiinţa umană şi tradiţiile poporului român, asigurând continuitatea acestora în procesul modernizării ! Să nu mai fie captivi orgoliilor şi lăcomiei !
De ce în momentul în care am dorit să punem bazele acelui pol de centru-dreapta, Tăriceanu şi Miluţ au încercat să facă ei propria construcţie, chipurile, de dreapta, care a blocat totul din faşă?
Nu cred că vom asista prea curând la o unificare reală a partidelor de pe acest eşichier pentru că nu se doreşte. Nu se doreşte de către găştile transpartinice care au lucrat la compromiterea acestui proiect. Noul PNL se crede acum stăpânul Dreptei, liderii săi pun condiţii, cine să facă parte şi cine nu, din acest proiect.Totul se rezumă la vorbe, cât timp refuză să pună bazele unei Uniuni Populare de Dreapta, un pol în care să se strângă toţi cei care sunt cu sufletul de dreapta, care să reformeze cu adevărat România şi să credibilizeze clasa politică. Ceea ce nu a înţeles noul PNL, liderii săi, este faptul că românii, pe 16 Noiembrie, nu au votat ACL, ei au votat un alt model de preşedinte !
Despre amnistia fiscală!…
Să ne aducem aminte că liderul UPSC, pe atunci, Ioan Talpeş, a ieşit la TV, lucru făcut, de altfel, şi de mine la Slatina, şi am cerut să se facă publice listele cu deponenţii din băncile străine. Era vorba de bănci din Liechtenstein, Monaco şi Bruxelles. Trebuiau, ce-i drept, să fie plătite nişte taxe şi impozite statului român. Însă, acest lucru a fost respins. Oare banii aceştia din dosarele Microsoft, EADS, plus multe alte mari dosare de corupţie, unde sunt? Cum au fost scoşi aceşti bani din ţară? Să ne amintim că la vremea respectivă era în vigoare legea care interzicea scoaterea banilor din ţară, mai mult de 10.000 de dolari nu aveai voie să scoţi din ţară.
Din păcate, în 25 de ani, nu s-a vrut, nu s-a dorit, nici nu mai contează cauzele, să fie dată o amnistie fiscală pentru a fi aduse aceste sume uriaşe de bani în ţară. Problema era, însă, alta şi mult mai gravă. Nu puteau demonstra provenienţa acestora. Mai mult, vorbim de parlamentari, demnitari ai statului român, care au „omis” să declare aceste sume în declaraţia de avere, vorbim de un fals grosolan. Era vorba de o încălcare a vechiului articolului 292 privind falsul în declaraţii. Despre asta este vorba. Până la urmă trebuie să rupem, cum se spune, coada pisicii şi să aducem aceşti bani în ţară, într-un fel sau altul, trebuie găsită o soluţie pertinentă.
Despre victoria lui Iohannis şi cauzele eşecului lui Ponta şi implicit PSD…
Victoria nu este a lui Iohannis, ci a celor care au votat masiv pe 16 Noiembrie, a poporului român ! Un popor care este creştin ortodox într-o majoritate covârşitoare şi-a ales drept preşedinte un etnic neamţ, un luteran, care nu este creştin. Toate cancelariile străine, ale UE, SUA, marilor puteri ale lumii, cred că au înţeles forţa democraţiei din România, nimeni nu mai poarte spune că minorităţile nu sunt respectate în România, că nu au drepturi ca şi românii. Nu ştiu ce mai pot spune cei de la UDMR, care au pendulat tot timpul la guvernare, indiferent de partid şi de doctrina acestuia.
Iohannis, totuşi, este cetăţean român, fie şi minoritar, iar el când putea să plece, ca toţi ceilalţi, în Germania, a ales să rămână în România! Şi-a asumat cu mândrie acest lucru!
Mulţi etnici germani din zona Sibiului au ales după 1990 să plece în Germania. Nu şi Iohannis! Este un lucru extraordinar. Un alt argument care a contat pentru mine şi pentru toţi românii care l-au votat în turul doi, este acela că Iohannis nu a fost la Putere în ultimii 25 de ani, nu a fost copărtaş la deciziile politice luate la nivel înalt. El a fost primar al Sibiului, un areal mic de populaţie. Dacă ar fi fost un primar corupt, arogant, incompetent, fiţi sigur, că sibienii l-ar fi penalizat prin votul lor.
Din păcate, Ponta, ca premier, prin deciziile luate a afectat milioane de români. Şi pe mine la Slatina, şi pe secretarul general al UPSC, Gheorghe Iancu, la Giurgiu, pe toată lumea… Iar despre Ponta se vorbeşte, în spaţiul public, despre implicarea lui în fapte penale, de corupţie.
Prin proasta organizare a alegerilor prezidentiale şi prin obstrucţionarea românilor de dincolo de graniţele noastre, răspândiţi în toată lumea, şi-a atras mânia acestora pierzând la o diferenţă uriaşă de peste 9%.
Despre piedicile puse Uniunii Populare Socială Creştin de instituţiile statului!…
Toate partidele neparlamentare au fost şi sunt obstrucţionate din cauza conditiilor impuse, prin legi, de către partidele parlamentare. Eu am dreptul să acced în Parlament, însă, statul prin instituţiile sale, Guvern, Parlament, Autoritatea Electorală Permanentă, îmi pune piedici Mai întâi îmi spun, prin legi, că fiecare candidat al unui partid trebuie să depună 3.500 de lei, mai apoi că trebuie să am, ca partid, un prag de cinci la sută, şi nu în ultimul rând îmi sugerează că ar trebui să depun şi vreo 200.000 de semnături. S-a dovedit, spre exemplu, că un candidat independent este o victimă sigură în alegeri, el trebuie să strângă 100.000 de semnături, ba mai mult nici nu poate avea reprezentanţi în secţiile de votare.
Să fie clar: până când nu se vor modifica legea partidelor politice, legea privind alegerile locale, legea alegerilor parlamentare (votul uninominal), pragul electoral, legea privind finanţarea partidelor politice, instituţiile statului nu vor funcţiona cum trebuie, iar în România nu vom avea democraţie adevărată, situaţia va continua să se deterioreze. Chiar dacă l-am ales pe Iohannis. Până când nu punem legislaţia la punct, ţara nu va funcţiona normal, iar românii vor trăi tot rău, iar ţara asta pe care o iubim din tot sufletul, se va duce tot mai în jos!
Un interviu de Iulian Badea