Cele mai eficiente sfaturi împotriva mahmurelii

În preajma Crăciunului, familia se reuneşte în jurul mesei îmbelşugate. Pe lângă bucatele tradiţionale, o atenţie deosebită trebuie acordată consumului de alcool. Dacă aţi exagerat cu băuturile alcoolice, RomaniaTV.net vă vine în ajutor cu câteva remedii împotriva mahmurelii.

SARBATORI FERICITE FARA MAHMUREALĂ  Iată câteva remedii împotriva mahmurelii:

1. Apa. Alcoolul este diuretic şi poate cauza deshidratare. Din această cauză, înainte de a merge la culcare este indicat să bei până la jumătate de litru de apă. De asemenea, specialiştii recomandă să bei un pahar cu apă după fiecare bere.

2. Mai mult alcool. Cui pe cui se scoate, spune o vorbă din bătrâni. Astfel că multe persoane apelează la alcool pentru a scăpa de mahmureală. Specialiştii sunt de părere că aceasta este o idee proastă pentru că nu faci decât să amâni inevitabilul, iar durerea de cap va fi amplificată.

3. Pâine prăjită sau biscuiţi. Carbohidraţii pot ajuta ca nivelul zahărului să nu scadă prea mult. În mod normal, ficatul începe să producă mai multă glucoză, dacă nivelul zahărului din sânge se reduce. Însă, în cazul în care exagerezi cu băutul, iar ficatul este ocupat cu metabolizarea alcoolului nu mai poate produce glucoză, ceea ce înseamnă un nivel al zaharului scăzut şi, prin urmare, vei fi iritabil şi obosit.

4. Mişcare. Endorfinele pe care organimul le eliberează după o repriză de mişcare îţi poate îmbunătăţi buna dispoziţie.

5. Ceaiuri. Ceaiurile (de exemplu, ceaiul de sunătoare, de păpădie, de mentă, de fructe) sau sucurile naturale de fructe sunt indicate în cazul mahmurelii.

6. Citrice. Citricele conţin vitamina C care hrăneşte celula hepatică şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.

7. Evită mâncarea grasă. Oricât de tentant ar fi să goleşti frigiderul, imediat ce te-ai trezit, încearcă să eviţi meniurile grele (fripturi, burgeri, pizza). Optează în schimb pentru o gustare uşoară.

8. Ouă. Ouăle conţin cisteina, o substanţă care dizolvă acetaldehida, toxina din alcool care cauzează mahmureala. Altă opţiune este supa de pui şi banane.

9. Comprese calde. Compresele calde, aplicate pe frunte sau pe tâmple, pot potoli durerea de cap asociată migrenei.

10. Masaj. Scapă de mahmureală cu un remediu recomandat de medicina tradițională orientală: masajul tălpii piciorului drept, în special de la jumătatea tălpii până la degetul mic.

11. Turta dulce. Deşi de obicei alimentele ce conţin zahăr sunt considerate nesănătoase, turta dulce este mai des întâlnită şi mai accesibilă în timpul sărbătorilor. Unul din ingredientele principale este, bineînţeles, ghimbirul, rădăcina minune care ajută la alinarea durerilor de stomac şi a greţurilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.