Creanțele Administrației publice s-au diminuat

Share:

Totalul creanțelor Administrației publice s-a diminuat cu 0,4 puncte procentuale, la 25,3% din Produsul Intern Brut, în trimestrul III 2014, față de aceeași perioadă a anului precedent, se arată în datele provizorii publicate, vineri, de Banca Națională a României (BNR).

„Totalul creanțelor sectorului ‘Administrația publică’ s-a diminuat ca pondere în Produsul Intern Brut la 25,3% față de 25,7% (în T3 2013 — n. r.). Deținerile de acțiuni și alte participații ale statului, care reprezintă categoria de creanțe majoritară, au scăzut cu 1,1 puncte procentuale, ajungând la un nivel de 9,4% din PIB. Depozitele administrației publice au crescut cu 1,3 puncte procentuale, până la 8,2% din PIB, iar creanțele comerciale au scăzut cu 0,6 puncte procentuale, ajungând la un nivel de 6,8% ca pondere în PIB”, informează BNR.

Potrivit instituției, angajamentele Administrației publice au scăzut ca pondere în PIB la un nivel de 44,1%, față de 44,2%.”Titlurile în lei și valută au crescut cu 0,8 puncte procentuale pe seama emiterii de noi titluri în lei și în valută, atât pe termen lung, cât și scurt, ajungând la un nivel de 26,1% din PIB. Datoriile comerciale au crescut cu 0,3 puncte procentuale, până la 6,3% din PIB. Împrumuturile au scăzut cu 1,1 puncte procentuale și reprezentau 11,1% din PIB la finele trimestrului III 2014″, mai arată Banca Centrală.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.