Comerțul cu mașini și motociclete a crescut

Share:

În anul 2014, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de anul 2013 ca serie brută cu 1,7%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut ca serie brută cu 0,9%, informează Institutul Național de Statistică.

În luna decembrie 2014, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţǎ de  luna precedentă atât ca serie brută cu 7,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,1%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,1%, fiecare.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut atât ca serie brută cu 5,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,2% . Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut atât ca serie brută cu 5,2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate  cu 4,9%.
Decembrie 2014 comparativ cu noiembrie 2014

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna decembrie 2014, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 7,9%, provenită de la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-13,3%), comerţul cu autovehicule (-4,8%) şi activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-1,6%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu  34,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2014, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 2,1%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna decembrie 2014 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o scădere cu 2,1%, provenită de la agenţiile turistice şi tur-operatorilor (-11,0%), activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (-8,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-1,4%) şi activitǎţile de jocuri de noroc şi alte  activităţi recreative (-0,3%). Creşteri au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+11,9%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2014 faţă de luna precedentă a înregistrat o scădere cu 2,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie  brută, în luna decembrie 2014, comparativ cu luna decembrie 2013 a înregistrat pe total o scădere cu 5,6%, provenită de la comerţul cu autovehicule (-7,0%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-6,4%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi  repararea   motocicletelor  (-5,4%). Activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor  au crescut cu 4,2%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2014 a  înregistrat  pe total o scădere cu 5,2% faţă de luna decembrie 2013.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna decembrie 2014 a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,2% mai mică comparativ cu luna decembrie 2013, provenită în principal de la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (-19,7%) şi activităţile hotelurilor şi  restaurantelor (-11,0%).
Creşteri au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+12,9%), activitǎţile agenţiilor turistice şi  tur-operatorilor (+6,8%) şi activităţile  de  jocuri  de noroc şi alte  activităţi recreative  (+0,6%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2014 a scăzut cu 4,9% comparativ cu luna decembrie 2013.

În anul 2014 comparativ cu anul 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 1,7%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+2,4%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,6%). Scăderi s-au înregistrat la activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-0,8%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea  şi repararea  motocicletelor  (-0,7%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută,  în anul 2014 a înregistrat o cifră de afaceri cu 0,9%  mai  mare  comparativ  cu anul 2013, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+3,8%) şi activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (+3,1%). Scăderi au înregistrat activităţile  de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-2,5%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-1,5%) şi activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea  textilelor şi  blǎnurilor (-1,1%).

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.