Oprișan îi cere demisia lui Zgonea

0

Marian Oprişan cere demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Scandalul a pornit la şedinţa PSD în care se discutau modificările aduse Codului Electoral, informează Realitatea TV. Zgonea se află printre cei care susţin alegerea preşedinţilor de consilii judeţene indirect.

omisia de Cod Electoral a decis ca viitorii preşedinţi de Consilii Judeţene să nu mai fie aleşi prin vot direct într-un singur tur de scrutin, aşa cum se întâmplă de la alegerile din 2008, ci să fie aleşi prin vot indirect, de către consilierii judeţeni, dintre membrii CJ – aşa cum s-a votat până în anul 2004. Această hotărâre a fost votată în unanimitate, cu 14 voturi „pentru“ şi o abţinere.

Decizia de ieri este surprinzătoare, întrucât social-democraţii au declarat în repetate rânduri că susţin ca preşedinţii de CJ să fie aleşi dintr-un singur tur, la fel ca în prezent. Iar Comisia de Cod Electoral este condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, iar PSD are majoritate, scrie adevarul.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.