Grevă de avertisment în Administrația Publică

0

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) a organizat vineri, 20 februarie, în intervalul orar 10,00 – 10,30, o grevă de avertisment cu întreruperea programului în instituțiile din administrația publică locală – primării și consilii județene – deoarece niciuna dintre solicitările federației nu au fost soluționate în mod favorabil de către Guvern.

La această grevă de avertisment au participat peste 29.500 de lucrători din 1.853 de primării și 19 consilii județene. În București, au participat la grevă Primăria Sectorului 3 și Primăria Capitalei.

Gheorghe Tănase, vicepreședintele federației, a spus că, „în primă fază” a fost grevă de avertisment, după care va fi demarată procedura pentru strângerea de semnături în vederea declanșării grevei generale în administrația publică locală.

Potrivit Agrepres, vicepreședintele FNSA a subliniat că revendicările se referă la „reglementarea și liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituții realizează și sunt finanțate parțial și din venituri proprii”.

Printre solicitări se numără creșteri salariale și pentru salariații din administrația publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a legii 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.