Slovacia exclude orice ajutor suplimentar pentru Grecia

0

Primul ministru al Slovaciei Robert Fico a exclus orice ajutor suplimentar din partea țării sale pentru Grecia, declarând că așteaptă „calm” eventuala ei ieșire (Grexit) din zona euro, într-un interviu joi în Financial Times, relatează AFP.

„Nimeni din Europa nu vrea să dea bani Greciei”, a spus șeful guvernului slovac de stânga, adăugând că ar fi „imposibil de explicat opiniei publice că +săraca+ Slovacie ar trebui să subvenționeze Grecia”.”Să explici oamenilor că trebuie să dăm bani grecilor, cu salariile și pensiile lor? Imposibil. Imposibil”, a insistat el. Potrivit lui Fico, un eventual „Grexit… ar fi astăzi mai puțin periculos decât în urmă cu doi, trei sau patru ani”.

Ministerul german de Finanțe a respins joi cererea formulată de Grecia pentru prelungirea acordului de asistență financiară, apreciind că nu îndeplinește criteriile fixate de zona euro pentru continuarea ajutorului.„Scrisoarea venită de la Atena nu este o propunere care să conducă la o soluție substanțială. În realitate, ea vizează obținerea unei finanțări punte fără a îndeplini cerințele programului. Scrisoarea nu îndeplinește criterii convenite luni de Eurogrup”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Finanțe, Martin Jaeger.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.