Denunțul lui Cocoș îl lovește în plin pe Blaga!

Share:

Dorin Cocoş le-a dat procurorilor DNA detalii despre banii negri pe care i-a dat pentru campaniile electorale ale PDL din 2009. Fostul soţ al Elenei Udrea susţine, într-un denunţ la DNA, că i-a dat personal lui Vasile Blaga 2 milioane de euro cash pentru campaniile de la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale.

Dorin Cocoş a dat detalii procurorilor despre banii negri pe care îi ducea la partidul preferat al lui Traian Băsescu de la acea vreme, PDL. Dorin Cocoş l-a indicat pe Vasile Blaga ca fiind cel care gestiona fondurile negre. Omul de afaceri a precizat câţi bani aducea la partid, cui îi dădea şi de unde îi avea. Dorin Cocoş susţine în denunţ că banii au fost daţi pentru campaniile electorale din 2009, atât pentru preşedinţie, cât şi pentru europarlamentare. Alin Albu era omul de legătură între Vasile Blaga şi Dorin Cocoş, dar, potrivit spuselor omului de afaceri, el i-a dat personal lui Vasile Blaga 2 milioane de euro.

Banii ar fi fost livraţi în sacoşă, potrivit informaţiilor obţinute de România TV, fiind remişi lui Blaga imediat după ce Cocoş i-a primit de la Dinu Pescariu.

În urma denunţurilor făcute de Dorin Cocoş, procurorii DNA au cerut magistraţilor de la ICCJ să schimbe măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Audierile au avut loc vineri la Curtea Supremă, iar luni se va lua o decizie.

Vasile Blaga şi trezorierul PDL Alin Albu fac obiectul a nu mai puţin de trei denunţuri penale. Dorin Cocoş şi un om de afaceri au spus în faţa procurorilor ce făceau cu banii negri de campanie Vasile Blaga şi Alin Albu. Informaţiile lor se adaugă declaraţiei date de Gabriel Sandu.

Timp de aproape 6 ore, Dorin Cocoş a dat detalii procurorilor despre banii negri pe care îi ducea la partidul preferat al lui Traian Băsescu de la acea vreme, PDL. Cocoş l-a indicat pe Vasile Blaga ca fiind cel care gestiona fondurile negre. Omul de afaceri a precizat câţi bani aducea la partid, cui îi dădea şi de unde îi avea. Dorin Cocoş susţine în denunţ că banii au fost daţi pentru campaniile electorale din 2009, atât pentru preşedinţie, cât şi pentru europarlamentare. Alin Albu era omul de legătură între Blaga şi Cocoş.

Acelaşi Alin Albu a fost indicat drept intermediar al unei mite de 80.000 de euro date de un afacerist lui Vasile Blaga. Omul de afaceri susţine că banii au fost daţi pentru a obţine de la PDL un contract pentru servicii de tipografie. Mai mult, el a povestit anchetatorilor că Alin Albu, trezorierul partidului, ţinea două rânduri de registre, unul pentru fondurile legale, şi unul pentru banii negri din campanii. Bărbatul ar fi declarat la DNA că a furnizat afişe şi materiale promoţionale pentru campaniile din 2009, însă, nu a fost niciodată plătit. Omul de afaceri susţine că a suferit o pagubă de 300.000 de euro şi că a dat faliment din cauza aceasta.

Denunţul omului de afaceri se leagă de una dintre declaraţiile date de Gabriel Sandu la DNA. „Aveam de adus la partid 5 milioane de euro. Am avansat aceşti bani din fonduri proprii. Eu trebuia să particip la campania electorală prezidenţială cu 4 milioane de euro”, susţine fostul ministru al Comunicaţiilor. Pe lângă faptul că Sandu a susţinut că a cărat milioane de euro cu sacoşele la partid, el a amintit şi de o afacere necurată cu scrisori electorale pentru Traian Băsescu.

Până în acest moment, însă, Vasile Blaga nu are nicio calitate în dosarele DNA. Blaga a negat acuzaţiile ironizându-l pe Gabriel Sandu pentru meteahna mai veche de a spune braşoave. „Dacă citeşti declaraţiile lui, atunci îţi explici de ce colegii lui din PNL, că în PDL a venit de la liberali, îl numeau Petre Ispirescu (…) Un lucru este foarte clar: domnia sa mie nu mi-a dat în viaţa lui niciun ban. Nu am niciun merit în nominalizarea lui ca ministru şi sunt convins că nu a dat nimănui”, declara Vasile Blaga.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.