Surpare de mină în Bosnia soldată cu patru morți

0

Patru persoane au murit după ce o mină de cărbune s-a surpat duminică în regiunea Tuzla, în nord-estul Bosniei Herţegovina.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 pe scara Richter a fost înregistrat în vecinătatea minei aproximativ în acelaşi interval de timp, însă nu este clar dacă acesta a provocat surparea minei.

Echipele de salvare au recuperat cadavrele a patru bărbaţi duminică, au afirmat poliţia şi oficialii, citaţi de Reuters. „Toate cele patru cadavre au fost recuperate şi duse la spitalul din Tuzla pentru autopsie”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Izudin Sarici. El a adăugat că poliţia şi specialiştii minieri vor continua luni investigaţia pentru a stabili cauzele accidentului.

Accidentele sunt frecvente în minele de cărbune învechite din Bosnia. În septembrie, cinci mineri au murit în urma unui cutremur care a dus la surparea minei Raspotocje din centrul Bosniei. Cel mai grav accident minier produs în Bosnia datează din 1982, când 39 de mineri au murit în aceeaşi regiune.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.