Sute de constănțeni, afectați de un virus gripal puternic!

Share:

Un virus gripal „mutant”, care se manifestă tot mai accentuat în această perioadă, face ravagii în această perioadă, în Cosntanţa. Sute de persoane sunt afectate, iar farmaciile au ajuns să nu mai facă faţă cererilor de medicamente.

Sute de pacienţi spitalizaţi, criză de medicamente antigripale în farmacii şi cozi interminabile la cabinetele medicale. Astfel se prezintă situaţia la Constanţa, unde un virus „mutant” a afectat foarte multă lume, informează Romaniatv.net.

Cele mai „câştigate” în toată această situaţie sunt farmaciile constănţene, având în vedere că vânzările de antitermice sau antiinflamatoare au crescut vertiginos în ultima perioadă. Unele farmacii chiar au fost nevoite să îşi refuze pacienţii, pe motiv că nu mai au pe stoc aceste medicamente.

Şi medicii de familie sunt asaltaţi de pacienţi în aceste zile. Pentru a pune diagnosticul de gripă, pacientul este trimis de medicul de familie sau specialist la Spitalul de Boli Infecţioase unde i se va realiza un buletin de analize specific. În restul cazurilor, cele care prezintă manifestări specifice virozelor respiratorii, bolnavii sunt consultaţi în ambulatoriu şi trimişi acasă pentru a se reface.”Diferenţa dintre viroză şi gripă este chiar implicarea virusului gripal care determină îmbolnăvirea. Mai mult, în cazul gripei apar şi complicaţiile pulmonare care necesită tratament cu antibiotice şi care se manifestă prin febră foarte mare, dureri musculare, dureri de cap, greaţă şi vărsături. Virozele sunt asemănătoare simptomatologic, dar au manifestări mult mai blânde”, a declarat, pentru Cuget Liber, un medic constănţean.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.