Gruparea Statul Islamic continuă execuțiile în Irak

0

Organizația Statul Islamic (SI) a difuzat luni o înregistrare video cu execuția a patru membri ai unui trib din regiunea irakiană Tikrit, unde are loc o vastă ofensivă a armatei, acuzându-i că au colaborat cu guvernul, relatează AFP.

Jihadiștii grupării SI controlează din luna iunie orașul Tikrit, un bastion al SI situat la nord de Bagdad pe care zeci de mii de soldați încearcă de luni să-l recucerească.

În înregistrare, difuzată pe conturi de Twitter favorabile SI, cei patru bărbați au spus că aparțin unui trib botezat după numele numele unui oraș aflat la nord de Tikrit.”Execuție a celulei Sahwa (miliție antijihadistă) din al-Alam”, se scrie în înregistrare, înainte ca un bărbat cu chipul acoperit să-i execute cu câte un glonț în cap pe cei patru bărbați.

În decembrie, gruparea SI a difuzat fotografii în care pretinde că sunt prezentate execuțiile a alți 13 presupuși membri ai acestui trib. Potrivit unor surse militare, mai multe grupuri de combatanți ai triburilor sunnite opuse jihadiștilor iau parte la ofensiva armatei irakiene pentru eliberarea Tikrit, alături de unități de poliție, miliții și voluntari șiiți.

Duminică, premierul irakian Haider al-Abadi, anunțând iminența operațiunii, a făcut apel la locuitorii din Tikrit să întoarcă armele împotriva jihadiștilor SI, notează AFP.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.