Liderul cartelului mexican Los Zetas a fost arestat

Share:

Omar Trevino, liderul cartelului Los Zetas, una dintre cele mai violente organizații criminale din Mexic, a fost arestat miercuri de forțele de securitate, au informat surse guvernamentale, relatează AFP și DPA.

Trevino a fost liderul Los Zetas după ce fratele său Miguel Angel Trevino a fost arestat la 15 iulie 2013. El a fost unul dintre cei mai căutați criminali din Mexic și Statele Unite ale Americii, iar autoritățile mexicane au oferit o recompensă de două milioane de dolari pentru informații care să conducă la arestarea sa.

Los Zetas controlează zone extinse din estul Mexicului și este implicat în răpiri ale imigranților, precum și în comerțul cu droguri. Trevino, alias ‘Z-42’, a fost arestat de armată și forțele de poliție federale în San Pedro de la Garza, în statul mexican Nuevo Leon (nord), a afirmat un oficial federal sub rezerva anonimatului.

Los Zetas a fost înființat ca aripa armată a Cartelului Golfului de soldați care au dezertat dintr-un corp de elită al armatei la sfârșitul anilor 1990. Ei au devenit o bandă independent în 2010 și s-a transformat de atunci în unul dintre cele mai puternice și sângeroase carteluri din Mexic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.