Totul despre condiţiile de înscriere în programul Prima Maşină

Primul autoturism care va fi vândut prin programul guvernamental Prima Maşină va ajunge la proprietarul său în circa 15 zile. Cel puţin acesta este calculul dealerilor auto, care şi-au făcut scenarii optimiste legate de programul despre care se vorbeşte de mai bine de nouă luni. Vânzările de maşini au depăşit anul trecut 100.000 de unităţi, estimările pentru 2015 fiind de aproximativ 125.000 de automobile.

Aproximativ 14.000 de tineri cu vârsta peste 18 ani care îndeplinesc câteva condiţii vor putea să îşi cumpere prima maşină, prin programul guvernamental cu acelaşi nume.

Teoretic, programul anunţat cu surle şi trâmbiţe încă de la jumătatea anului trecut poate demara din 2 martie, data limită până la care instituţiile bancare s-au putut înscrie în program. Deocamdată, Ministerul Finanţelor nu a comunicat lista băncilor înscrise în program. Până la sfârşitul lunii decembrie, un număr de 10 instituţii bancare erau înscrise în “Prima Maşină”, între ele numărându-se mari bănci din sistem.

Reprezentanţii pieţei auto acuzau în ultima perioadă scăderi majore de vânzări în cazul persoanelor fizice, aflate în aşteptarea noului program.

Persoanele care vor achiziţiona un autovehicul prin programul „Prima maşină” vor beneficia de o perioadă de creditare de maximum 5 ani, la un cost al maşinii de cel mult 50.000 lei plus TVA, şi cu o dobândă subvenţionată în proporţie de 50%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.