Va fi grațiată Ridzi de președintele Iohannis?

0

Soţul Monicăi Iacob Ridzi, Tiberiu, a declarat pentru România TV că ia în calcul varianta să ceară graţierea preşedintelui Klaus Iohannis. Primarul Petroşaniului a adăugat că va vorbi despre acest subiect cu Monica Iacob Ridzi, când o va vizita sâmbătă la închisoare. Totodată, Tiberiu Iacob Ridzi, a menţionat că va vorbi şi cu avocaţii pe această temă. 

„Eu voi discuta cu ea acest subiect sâmbătă pentru că sunt programat la vizita. Voi face tot ce este legal posibil în ceea ce priveşte această situaţie” a precizat Tiberiu Iacob Ridzi la România TV.

Potrivit legii nr. 5462002, graţierea individuală se acordă „la cerere sau din oficiu, numai după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare”. Conform capitolului 2 din lege, articolul 4 cererea de graţiere individuală, împreună cu actele anexate, se adresează Preşedintelui României şi poate fi făcuta de:

a) persoana condamnată, apărătorul ori reprezentantul legal al acesteia

b) soţul persoanei condamnate, ascendenţii, descendenţii, fraţii, surorile ori copiii acestora, precum şi de aceleaşi rude ale soţului persoanei condamnate.

Această cerere de graţiere individuală se contrasemnezază de primul-ministru.

Privind starea de sănătate a Monicăi Iacob Ridzi, soţul ei a declarat că „soţia sa se simte rău” în continuare şi că este „epuizată fizic şi psihic”.

În plus, în opinia lui Tiberiu Iacob Ridzi a vorbit şi despre condiţiile proaste din arestul soţiei sale:  „Mie mi-a spus că în celulă este foarte frig, 15-16 grade Celsius şi că se încălzeşte cu sticle la fierbătorul de cafea.”

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat la Poliţia Judeţeană Cluj, fiind încarcerată la secţia exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.