11 români au murit de gripă

0

Vremea rece favorizează răspândirea virusului gripal, care a ucis în ultima săptămână nu mai puţin de 11 oameni, în România.

Gripa face noi victime! Alţi 11 români au murit în ultimele şapte zile din cauza acestei boli! Iar peste 136 de mii de oameni au ajuns în cabinetele medicilor de familie sau în camerele de gard ale spitalelor cu simptome specifice răcelii. Pe fondul răcirii acentuate a vremii, medicii se aşteaptă ca numărul victimelor să crească.

Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că, în intervalul 23 februarie-1 martie, numărul cazurilor de gripă a crescut.

„Activitatea gripala evolueaza cu intensitate medie, cu extindere regionala in zona sudica (Constanta, Bucuresti, Calarasi, Olt, Dolj), in zona de nord si de est (Iasi, Suceava, Bacau, Buzau, Neamt, Vrancea, Galati), cu focare locale (judetul Sibiu) si cu cazuri sporadice in unele judete, morbiditatea prin infectii respiratorii acute fiind mai crescuta decat in saptamana precedenta si depasind intervalul asteptat.

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (cazuri gripa/ cazuri compatibile clinic cu gripa, IACRS si pneumonii) a fost de 136549, cu 8.6% mai mare fata de cel inregistrat in saptamana precedenta si de 1.5 ori mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (89148)”, a precizat raportul CNSCBT.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.