A murit jurnalista Rodica Ciobanu!

Jurnalista Rodica Ciobanu, 53 de ani, a murit, miercuri dimineaţă, la spital, acolo unde era internată din cauza unei boli grave.

Rodica Ciobanu a fost jurnalist la Adevărul și Gândul, iar în ultimii ani de viaţă, editorialist la gândul.info, a încetat din viață, miercuri. Informația a fost dezvăluită de Florin Negruțiu, într-un editorial pe gândul.info.
„În ultima vreme, când boala o chinuia şi când scria un text de 3000 de semne preţ de patru-cinci ore folosindu-şi un singur deget, mi se plângea a doua zi: „Uite, măi, iar mă înjură…” O încurajam pe ton glumeţ: „Nu pune la inimă, Rodica, noi facem un serviciu social, dacă nu ar înjura pe forumuri cine ştie unde Dumnezeu şi-ar vărsa nervii”.
Prinsă în capcana unui corp care a trădat-o şi care în final i-a furat şi vocea, Rodica a rămas o minte brici până la sfârşit. A fost una dintre cele mai frumoase minţi pe care le-am cunoscut. Săptămâna trecută, povestindu-i, în camera de la Terapie Intensivă, „ce e la zi”, i-am citit pe buze că mă roagă s-o mai las puţin, că deocamdată nu poate scrie. Râdea din ochi: „Mi-au dat oxigen şi visez frumos”. În această dimineaţă, Rodica nu s-a mai trezit”, a scris Florin Negruţiu.

Rodica Ciobanu s-a născut în 15 aprilie 1962 şi a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova. A intrat în presă ca jurnalist politic la ziarul Azi. Apoi a condus ani la rând secțiile Politic ale ziarelor Adevărul și Gândul. De șase ani, era editor senior la site-ul gandul.info.

Apariție discretă și fire caldă, Rodica Ciobanu a luptat cu boala până în ultima clipă și a scris editoriale chiar și de pe patul de suferință. Ultimul editorial a fost publicat la sfârşitul lunii ianuarie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.