Băncile practică comisioane nesimțite

0

Băncile îşi ard clienţii la buzunare practicând comisioane pe care aceștia nu le bănuiesc. Adevărul a ieşit la iveală după ce Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor a obligat băncile să afişeze, de luna aceasta, comisioanele pe care le practică la operaţiunile la bancomate.

Fiecare client ştie este taxat pentru orice operaţiune pe care o efectuează la bancomat, însă prea puţini se întreabă ce sume pierd dacă sunt nevoiţi să folosească ATM-ul altei bănci. Potrivit capital.ro, băncile practică diferite comisioane care se calculează dintr-o sumă fixă la care se adaugă un procentaj din suma extrasă.

Astfel, Raiffeisen Bank practică un comision de 0,5% + 2,5 lei. Comisioane similare practică şi Bancpost, Banca Transilvania, Banca Românească şi Volsbank. La CEC Bank aceste comisioane cresc cu un leu şi ajung la 0,5 din suma retrasă, plus 3,5 lei. Banca Comerciala Română ia un comision de 1% din suma retrasă + 6 lei.

BRD Groupe Societe Generale practică un comision de 1% din suma retrasă + 4 lei iar ING Bank are comision de 0,5% din suma retrasă, +10 lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.