Ample proteste la Bruxelles împotriva guvernului belgian

0

Mii de oameni în stradă la Bruxelles, pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate ale Guvernului belgian. Manifestaţia a fost organizată de principalele asociaţii sindicale din ţară.

Înarmaţi cu bannere şi pancarte, circa 10.000 de belgieni au cerut reducerea impozitelor şi măsuri pentru scăderea şomajului. Ei acuză Guvernul de centru-dreapta că protejează marile companii în defavoarea angajaţilor, relatează Romaniatv.net.

Înarmaţi cu bannere şi pancarte, circa 10.000 de belgieni au cerut reducerea impozitelor şi măsuri pentru scăderea şomajului. Ei acuză Guvernul de centru-dreapta că protejează marile companii în defavoarea angajaţilor.”Nu există dialog social aşa cum este definit el. Din contră, avem impresia că acum suntem jucăria Guvernului. Deci se minimalizează orice dialog social, ceea ce contravine la tot ceea ce a existat în Belgia până acum”, a declarat Francois Fernandez, un lider sindical.
Printre măsurile propuse se numără creşterea vârstei de pensionare cu doi ani şi reducerea cheltuielilor pentru asistenţa medicală. Guvernul face paşi în spate cu termeni precum „disponibil în anumite condiţii”. Dar nu ne spune care sunt „aceste condiţii”. Deci asta nu lasă nicio cale pentru un viitor, pentru că nu ştim ce ne aşteaptă sub numele de „anumite condiţii” din noua legislaţie pe care vor să o impună, a spus unul dintre manifestanţi.

În total, noul guvern belgian învestit în funcţie pe 11 octombrie, vrea să reducă cheltuielile publice cu opt miliarde de euro, în următorii trei ani. Cu toate acestea, intenţionează să micşoreze impozitele pentru corporaţii de la 35 la 33%.

Sindicatele din ţară intenţionează ca în următoarele luni să organizeze şi alte manifestaţii şi greve.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.