Țările baltice, amenințate de Rusia

0

Rusia a avertizat că desfășurarea a 3.000 de soldați americani în cele trei state baltice pentru a participa la manevre militare împreună cu armatele acestor țări nu va rămâne fără un răspuns din partea Moscovei, a declarat miercuri Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de externe, citat de agenția EFE.

Rusia ameninţă Ţările Baltice. „Aceasta nu este o știre, ci mai degrabă un element de planificare militară (…), dar vă asigur că nu va rămâne fără răspuns”, a indicat oficialul rus, în opinia căruia respectivele aplicații constituie o încercare de a exercita o presiune militară asupra Rusiei.”Am mai văzut așa ceva. Pentru noi nu este niciun fel de enigmă și nici nu ne va determina să ne schimbăm decizia de a merge pe drumul nostru”, a asigurat Riabkov.

Pe de altă parte, el a calificat noua serie de sancțiuni americane împotriva principalei bănci din Crimeea și a mai multor lideri proruși din estul separatist al Ucrainei drept o „provocare politică”. „Nu vedem nicio logică ce ar putea să explice o asemenea decizie, având în vedere că Washingtonul a declarat că dorește revenirea situației la normal”, a mai spus responsabilul din MAE rus.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.