Vanghelie respinge toate acuzațiile care îi sunt aduse

Share:

Marian Vanghelie a negat informaţiile cu privire la şpaga pe care ar fi primit-o de la Marian Dumitru în schimbul unor contracte de lucrări publice. Primarul Sectorului 5 a spus, joi seara, la România TV, că se teme din cauza situaţiei în care se află.

„Nu se întâmplă nimic. Se fac nişte percheziţii în anumite birouri, se cer anumite situaţii, se verifică documente, se ia filă cu filă, fiecare birou, durează. Am aflat diverse lucruri de la televizor. Eu mă refeream la ceea ce s-a spus în presă. Ce am văzut în presă, 99% nu are nicio legături cu ceea ce se întâmplă în momentul de faţă. Cred că informaţiile nu sunt întocmai cu ceea ce trebuie. Haideţi cu comisioanele şi firmele paravan… Când o să se întâmple şi cu presa din România asupra unor denunţuri, cu toţii o să vă daţi seama că am greşit în societatea românească şi ne ducem la balamuc. Vreau să le mulţumesc domnului Victor Ponta, lui Gabriel Oprea şi Sebastian Ghiţă şi le spun ceea ce îmi doresc ei mie, să li se întâmple lor. Uitaţi-vă cum s-a lucrat până acum. Vor apărea şi anumite întâlniri ale unor persoane. Nu vreţi să vă povestesc de întâlnirea lui Georgescu de la ANI… Ar fi trebuit să păstrez, poate făceam şi eu un denunţ şi cum se stabilesc că parlamentarii să fie incompatibili la ANI. Asta nu este o întrebare logică. Orice om se teme. Un om sănătos la cap se teme de tot ce se întâmplă în România. Mă tem nu pentru cei 1000 de parlamentari, ci pentru cei 20 de milioane de români”, a declarat Marian Vanghelie într-o intervenţie telefonică la România TV.

Marian Vanghelie a fost ridicat, joi, de mascaţi într-un dosar privind privind atribuirea de contracte publice în mod ilegal. Mai multe percheziţii au avut loc, joi, la sediul Primăriei Sectorului 5 şi la locuinţa primarului Sectorului 5. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, începând cu anul 2007, Marian Vanghelie l-a ajutat pe Marian Dumitru să obţină contracte pentru lucrări publice în valoare de 2 miliarde de lei. În schimbul ajutorului, primarul Sectorului 5 percepea un comision de aproximativ 20% din valoare. Şi iubita lui Vanghelie, Oana Mizil, a ajuns la DNA, unde le-a spus tuturor că e insărcinată.

„Comisionul” ar fi fost plătit, în parte, şi sub forma unor contracte nejustificate din punct de vedere comercial, în virtutea cărora firma Premier Palace SRL, controlată de Marin Dumitru prin intermediul unor societăţi de tip off-shore, ar fi plătit sume semnificative de bani unor firme controlate, prin interpuşi, de către Marian Vanghelie. Firmele beneficiare ar fi fost Bucureşti S.A. şi Fashion Brand Management S.R.L., la care era asociat Mircea-Sorin Niculae, cea din urmă fiind administrată în fapt de Oana Niculescu-Mizil, Calex Business S.R.L., controlată de Tiberiu Bodea, un apropiat al lui Vanghelie, şi Economat Sector 5 S.R.L., al cărei director general este Laura Ciocan, tot o persoană apropiată lui Vanghelie, potrivit anchetatorilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.