Laszlo Tokes a semnat proclamația de la Timișoara

0

Laszlo Tokes, considerat principalul personaj care a determinat izbucnirea Revoluţiei din Decembrie 1989, a semnat Proclamaţia de la Timişoara, la un sfert de secol de la lansarea acesteia, spunând că şi după 25 de ani actul este încă actual.

Laszlo Tokes a semnat, sâmbătă, la sediul Societăţii Timişoara, Proclamaţia de la Timişoara, care fusese lansată în urmă cu 25 de ani, el apreciind că membrii Societăţii Timişoara au rămas consecvenţi în lupta împotriva comunismului, relatează Romaniatv.net.

„Proclamaţia are o actualitate deosebită, din păcate, şi după 25 de ani pentru că trebuie să continuăm această luptă anticomunistă. Este adevărat că în cazul meu, personal, accentul s-a mutat de la anticomunism la lupta pentru interesele naţionale ale maghiarilor. Noi, ca şi comunitate minoritară, am suferit în dublă măsură asuprirea comunistă din timpul lui Ceauşescu şi respectiv în perioada post comunistă, dar aceasta nu înseamnă că nu mă aflu şi nu sunt solidar împotriva luptei anticomuniste. (…) Apreciez că membrii Societăţii Timişoara au rămas consecvenţi în ceea ce priveşte lupta împotriva comunismului”, a spus europarlamentarul Laszlo Tokes, citat de Mediafax.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.