Obama, glume la adresa sa și a adversarilor săi

0

Președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Barack Obama, a făcut glume sâmbătă pe seama sa și a unor adversari ai săi, referindu-se îndeosebi la vârsta sa în timp ce se apropie finalul mandatului său, în cadrul dineului anual al Gridiron Club, unul dintre cele mai prestigioase cluburi de presă americane, relatează duminică AFP.

”În urmă cu câțiva ani, n-aș fi putut să-mi imaginez că o să ajung la 50 de ani. Și, după opiniile favorabile despre mine, încă nu pot”, a spus ironic președintele, în vârstă de 53 de ani, la dineul Gridiron Club, o ocazie anuală pentru membrii elitei politico-mediatice din Washington de a face glume și ironii, strângând în același timp fonduri, informează Agerpres.

Obama a glumit și pe seama unora dintre adversarii săi, precum republicanul Rudy Giuliani, fost primar al New York-ului, care l-a acuzat recent pe președinte că nu iubește America, și a celor care spun că președintele nu s-a născut în SUA.”Dacă n-aș fi iubit America, n-aș fi părăsit Kenya ca să vin aici”, a spus Obama, stârnind hohote de râs în rândul asistenței.

Barack Obama, al cărui mandat va expira peste mai puțin de doi ani, a aruncat o săgeată și către analiștii politici care cred că Partidul Democrat trebuie să se intereseze mai mult de alegătorii mai vârstnici și albi. ”Acesta este și motivul pentru care mă aflu aici”, a afirmat președintele.

Dineul anual, cu cântecele și parodiile sale, duce cu gândul mai degrabă la era music-hall-ului decât la cea a twitter-ului, oferindu-le ocazia politicienilor și jurnaliștilor să glumească unii despre alții.

Președintele n-a scăpat nici controversa politică și mediatică pe care a provocat-o utilizarea de către Hillary Clinton a contului său personal de e-mail pentru corespondența sa în vremea când era secretar de stat.

Glumind pe seama imaginii de candidată versată într-ale noilor tehnologii pe care ea o avea în trecut, președintele Obama a spus: ”Hillary are un server la domiciliu ! Nici nu știam că cineva poate avea unul. Sunt atât de depășit…”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.