Șova își consultă dosarul la comisia juridică

0

Senatorul PSD, Dan Şova, a venit, marţi, la Comisia Juridică din Senat pentru a-şi consulta dosarul. Procurorii DNA cer încuviinţarea cererii de reţinere şi arestare a senatorului, acuzat de complicitate la abuz în serviciu. 

Preşedintele Comisiei Juridice, Cătălin Boboc, a declarat că, în cursul zilei de marţi, senatorii jurişti, inclusiv Dan Şova, vor studia dosarul trimis de DNA.”Dosarele au venit, le-am verificat din punct de vedere procedural, nu sunt probleme”, a precizat Boboc, potrivit Romaniatv.net.

Potrivit acestuia, miercuri, la ora 13.00, Comisia se va intruni pentru a dezbate cerearea si pentru a elabora raportul. Dan Şova se va prezenta la lucrările comisiei pentru a-şi susţine punctul de vedere. „Mâine îl vom asculta pe dl Şova şi apoi vom da un vot”, a spus Boboc.
Procurorii DNA au cerut, vineri, încuviințarea arestării preventive a senatorului Dan Șova, acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Procurorul şef al DNA a trimis, vineri, procurorului general al Parchetului instanţei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta să încuviinţeze reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Şova, pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu. Anchetatorii cer încuviinţarea reţinerii şi arestării senatorului în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni şi Rovinari.

Procurorii au date şi indicii că Şova a depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, în încercarea de a-şi dovedi nevinovăţia. Mai mult, el a dispus distrugerea toate hardurile calculatoarelor societăţii de avocaţi, pentru a ascunde corespondenţa purtată prin e-mail între societatea de avocaţi şi conducerile celor două complexuri energetice.

Premierul Victor Ponta a declarat duminică că recomandarea pe care a făcut-o aleșilor PSD este să voteze „pentru” în cazul cererilor formulate de DNA.”Recomandarea noastră a fost întotdeauna de a se vota „pentru”. Dar, dincolo de recomandare, oamenii au propria lor minte”, a spus Ponta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.