Radioterapie pentru bolnavii cu afecțiuni oncologice

0

Pacienții cu afecțiuni oncologice vor beneficia, începând cu data de 1 mai, de un subprogram de radioterapie distinct, în cadrul programului național de oncologie, a informat marți Ministerul Sănătății, într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, până la această dată, va fi implementat cadrul legislativ care să permită derularea respectivului subprogram.

„Radioterapia este sectorul cel mai vitregit din oncologie. Avem încă pacienți pe listele de așteptare pentru aceste proceduri. Până anul acesta, România nu a dezvoltat un sistem național de radioterapie.

Anul acesta am schimbat modul de organizare și implementare a programelor naționale de sănătate și, așa cum am promis la începutul mandatului meu, am elaborat un subprogram exclusiv de radioterapie care va beneficia de alocarea unui buget distinct, fapt ce va permite o mai mare predictibilitate și adaptare la nevoile reale ale pacientului oncologic. În cadrul acestuia, tratamentele de radioterapie vor fi decontate integral atât în unitățile sanitare de stat, cât și în cele private”, a declarat marți ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, potrivit comunicatului de presă.

Anul trecut, Ministerul Sănătății a semnat un Acord cu Banca Mondială pentru deschiderea de noi centre de radioterapie, numărul acestora fiind „deficitar în prezent”. Proiectul va beneficia de 40 de milioane de euro prin programul cu Banca Mondială.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.