Laura Georgescu nu vrea să plece din fruntea CNA

Share:

Președintele CNA, Laura Georgescu, a declarat, joi, în cadrul unei emisiuni TV, că nu există instituția revocării în Legea audiovizualului.

De asemenea, aceasta nu a fost anunțată de susținerea acestei ședințe la care au participat 6 membri CNA, cu 24 de ore, așa cum prevăd procedurile CNA-ului. ”Eu eram la biroul 5 și am aflat că s-a evacuat sala, că presa s-a dat afară. Alegerea președintelui se face în ședință nepublică. Președintele de ședință, Radu Cristea a anunțat că au fost 6 voturi de revocare a mea. În decembrie 2012, domnul Cristea nu exista în Consiliu”, a declarat Laura Georgescu, la B1 TV. ”E puțin posibil să găsim coerență în acest demers”, a mai adăugat aceasta.

Acest demers vine după două amânări de ședință, marti 17 și joi, 12, anulate tot de membrul CNA, Radu Călin Cristea, din motive obiective de sănătate, a mai completat șefa CNA.

Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, a declarat, joi, că îşi va desfășura activitatea la conducerea instituției. Aceasta a mai subliniat faptul că decizia luată de şase membri ai Consiliului, care i-au retras sprijinul la şefia CNA, este ilegală și vine ”doar ca o măsură de pedepsire”.

Aceasta a mai afirmat că nu a participat la ședința secretă pe care au organizat-o cei șase membri, deși ar fi vrut acest lucru. „Nu există nicăieri instituţia revocării în Legea 504 din 2002, deci în Legea audiovizualului, cu atât mai puţin condiţiile de alegere a preşedintelui sau a vicepreşedintelui (…) Nici măcar subiectul nu a fost anunţat corect şi deschis, cu 24 de ore înainte de a se consuma, fiindcă n-aş fi ratat momentul. Din păcate, a trebuit să fac faţă unor obligaţii obiective, fiind ziua mea de naştere. N-am ştiut că pierd, ratez (subiectul, n.r.). Şi mai mult ca sigur, ştiţi foarte bine, (decizia, n.r.) vine doar ca o măsură de pedepsire, pentru faptul că m-am adresat Curţii de Apel cerând anularea unui act administrativ, în speţă Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al CNA, adoptat acum şase luni”, a spus Laura Georgescu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.