Ziua mondială a teatrelor de păpuşi

0

Un spectacol de operă cu păpuşi, o expoziţie interactivă şi o paradă a personajelor de basm sunt atracţiile oferite sâmbătă, 21 martie, de Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria din Oradea cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrelor de Păpuşi.

Potrivit directorului artistic al trupei, Florin Silaghi, cu ocazia acestei sărbători, actorii Trupei Arcadia ajutaţi de voluntarii şi prietenii lor le-au pregătit câteva surprize copiilor orădeni.

Evenimentul va începe sâmbătă, la ora 11,00, în Sala Arcadia, cu reprezentaţia spectacolului de operă cu păpuşi ‘Motanul încălţat’, în regia lui Traian Savinescu.

‘Spectacolul este premieră absolută în Oradea şi este pentru prima oară şi în România când se montează spectacolul de operă ‘Motanul încălţat’, pentru copii, cu păpuşi. Spectacolul nu a mai fost montat niciodată cu păpuşi. Este cea mai celebră operă pentru copii, inclusiv în lume, compusă de un român’, a spus Florin Silaghi.

Povestea ‘Motanul încălţat’, de Charles Perrault, a fost transpusă în operă de Cornel Trăilescu în anul 1960 şi este regizată acum de Traian Savinescu, scenografia fiind semnată de Mihai Pastramagiu. Cea mai celebră operă românească pentru copii, ‘Motanul încălţat’ a avut şi are mare succes peste hotare, mai ales în ţările nordice.

După spectacol, copiii (dar şi însoţitorii lor) vor avea ocazia de a urca pe scenă alături de actori şi păpuşi, pentru a descoperi de aproape câteva dintre tainele Teatrului de păpuşi.

În foaierul teatrului pentru copii va fi montată o expoziţie interactivă cu păpuşi din diferite spectacole ale trupei Arcadia şi ale trupei Lilliput (secţia maghiară). Expoziţia cu intrare liberă va fi deschisă publicului pe toată perioada lunii martie.

Tot de Ziua Mondială a Teatrelor de Păpuşi, actorii păpuşari, voluntarii teatrului, prietenii lor şi toţi copiii sunt aşteptaţi la Parada personajelor de basm, care va începe la ora 13,30 de la Teatrul Arcadia şi va străbate un traseu ultracentral din Oradea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.