Salarii nesimțite la stat

Share:

Traian Halalai, preşedintele Consiliului de Administraţie şi preşedintele executiv al băncii de stat Eximbank, a avut în 2013 venituri de 23.500 de euro.

Preşedintele executiv al Eximbank, Traian Halalai, are o leafă de nabab pe banii românilor. Halalai a fost numit în 2012 la conducerea băncii de stat şi, potrivit declaraţiei de avere, anul trecut a câştigat 1.25 milioane de lei.

Potrivit ZF, Halalai lucrează în sistemul bancar din 1995 şi şi-a început cariera ca dealer pentru Bancorex. Ulterior, el a lucrat pentru olandezii de la ING Bank, unde ultima poziţie deţinută a fost cea de director financiar. Din 2006 până în 2012 a lucrat la Banca Românească, unde a deţinut poziţia de CFO şi director general adjunct.

Halalai este absolvent al Facultăţii de Finanţe, Bănci şi contabilitate din cadrul ASE Bucureşti. El a absolvit şi cursurile de MBA ale Şcolii Doctorale de Finanţe-Bănci din Bucureşti şi a urmat un stagiu de specializare doctorală la Erasmus University din Rotterdam (Olanda).

Traian Halalai a avut venituri de 1,25 de milioane de lei în 2013, adică o medie lunară de 104.000 de lei (echivalentul a 23.500 de euro).

Veniturile au fost încasate în baza contractelor de mandat pe care le are încheiate cu Eximbank şi cu Compania de Asigurări-Reasigurări Exim (CARE) România (o firmă mică de asigurări), iar valoarea acestora este menţionată în declaraţia de avere a lui Halalai de anul trecut.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.