SUA vor împiedica Iranul să se doteze cu arma nucleară

0

Directorul Agenției Centrale de Informații (CIA) John Brennan a declarat duminică că Statele Unite ale Americii au la dispoziție mai multe opțiuni pentru a împiedica Iranul să obțină bomba nucleară dacă vreodată negocierile internaționale cu Iranul eșuează, informează AFP și Reuters.

‘Sunt multe lucruri pe care Statele Unite le pot face pentru a împiedica Iranul să obțină bomba’ în cazul unui eșec al negocierilor, a declarat Brennan în emisiunea Fox News Sunday.

‘Președintele Obama a fost foarte clar cu privire la faptul că vom împiedica Iranul’ să ducă la bun sfârșit proiectul său de a se dota cu arma nucleară, a mai spus șeful CIA. ‘Deci, dacă (iranienii) decid să urmeze această cale, ei știu că vor exista costuri și consecințe uriașe’, a mai spus el.

Întrebat în legătură cu riscul ca iranienii să ascundă unele dintre instalațiile lor nucleare iraniene, Brennan și-a exprimat încrederea în capacitățile americane și internaționale de supraveghere și de intelligence.

Marile puteri din Grupul 5+1 (SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franța și Germania) și Teheranul își reiau miercuri negocierile privind programul nuclear iranian. Decizia reluării negocierilor a fost luată vineri de SUA și Iran după o săptămână de discuții maraton care încă nu au condus la încheierea unui acord înainte de termenul limită de 31 martie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.