Udrea nu mai vrea ”la beci”

0

Fostul ministru Elena Udrea susține că nu există absolut niciun motiv să rămână în arest preventiv și spune că ”trimiterea ‘la beci’ se aseamănă cu o formă de tortură făcută pentru ca acuzații să spună tot ce vor să audă procurorii”.

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Elenei Udrea, joi, echipa de comunicare a fostului ministru își exprimă speranța că Înalta Curte ”va lua o decizie pozitivă”.

”Arestul preventiv trebuie să fie o măsură excepțională și să îi privească doar pe cei care prezintă un pericol concret pentru societate și ordinea publică. Elena Udrea nu poate fi privită sub nicio formă ca un pericol social. Din păcate, această măsură a arestului preventiv s-a transformat în mâinile unor anchetatori într-o formulă primară de intimidare și presiune asupra celor cărora le este aplicată. Trimiterea ‘la beci’ se aseamănă cu o formă de tortură făcută pentru ca acuzații să spună tot ce vor să audă procurorii. Or, crezul și speranța noastră este că România a evoluat foarte mult de la momentul în care aceste practici puteau fi definitorii pentru Justiție”, scrie echipa de comunicare a Elenei Udrea.

Totodată, aceasta afirmă că privarea de libertate înaintea unei condamnări ”nu este firească într-o societate democratică și nu vine nici în spiritul noilor Coduri, care au stabilit că există și alte măsuri de natură preventivă: controlul judiciar și arestul la domiciliu”.

”Dispunerea oricăreia dintre cele două măsuri nu ar împiedica în vreun fel desfășurarea anchetei. Doar setea de imagine și de spectacol face să se insiste în continuare pe ideea arestului preventiv, care nu ajută în niciun fel la aflarea cât mai grabnică a adevărului. Mai mult, în condițiile în care nu există niciun fel de probă împotriva Elenei Udrea, doar denunțuri și declarații, păstrarea arestului preventiv s-ar constitui într-o nouă nedreptate”, se mai arată în mesajul postat pe Facebook.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.