Hidroelectrica- producție și profit record pe primele trei luni ale anului

0

În primul trimestru al anului 2015 Hidroelectrica a înregistrat un profit brut în valoare de 405 milioane lei, depășind astfel dublul profitului brut raportat în cel mai bun an din istoria companiei – 2014, când societatea a raportat un profit brut de 178 milioane lei pe primele trei luni ale anului, precizează, într-un comunicat, Biroul de Presă al Hidroelectrica.

Performanța s-a datorat atât nivelului ridicat al producției de energie electrică din această perioadă, fiind produsă și livrată o cantitate de energie electrică de 4711 GWh, cu 37% mai mare față de cei 3443 GWh produși și livrați în aceeași perioadă a anului trecut, dar mai ales implementării unui management proactiv, vizionar și asumat privind gestionarea resurselor și valorilor companiei.

Cifra de afaceri a avut, de asemenea, o creștere semnificativă de 40% față de anul trecut, respectiv, de la 676 milioane lei în primul trimestrul al anului 2014 la 944 milioane lei în trimestrul I din 2015, confirmând astfel succesul strategiilor implementate de administratorul judiciar Euro Insol în ceea ce privește producția și vânzarea energiei electrice.

Rezultatele financiare sunt și mai spectaculoase dacă ne raportăm la anul 2010, când Hidroelectrica a realizat cea mai mare producție din istoria companiei, respectiv de 19,8 TWh din care doar 4149 GWh pe primele trei luni ale anului. Astfel, cifra de afaceri pe primul trimestru al anului 2010 a fost de 661 milioane lei, iar profitul brut de numai 83 milioane lei, reprezentând 20% din profitul brut înregistrat pe primele trei luni din 2015.

Am creat premisele unui an excepțional pentru Hidroelectrica în 2015, iar dacă regimul hidrologic va fi similar cu cel înregistrat anul trecut, estimăm o productie de peste 18 TWh și un profit de peste 300 milioane de euro. Totodată compania își va consolida poziția de lider în producția de energie electrică în România, aspirând la statutul de jucător regional în vânzarea energiei electrice, pregătind astfel terenul pentru cea mai de succes listare a unei companii românești pe Bursa de Valori” a declarat av. dr. Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar Euro Insol.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.