Evenimente de 1 Mai

Share:

 

 

Pentru minivacanța de 1 mai , orașele sunt pregătite cu evenimente diverse.

Alba Iulia. Aici va avea loc a treia ediţie a Festivalului Roman Apulum. Locul se va transforma în scena perfectă pentru o desfăşurare de forţe impresionantă: târg de sclavi, lupte de gladiatori şi războaie daco-romane reconstituite în detaliu, paradă cu torţe, ateliere antice de tir, gastronomie, coafură, pielărie sau dansuri medievale.

Hunedoara. În perioada 1-3 mai, castelul Corvinilor va găzdui prima ediţie a “Târgului European al Castelelor”, la care expozanţii îşi vor putea face cunoscută oferta turistică şi îşi vor putea prezenta principalele elemente de atracţie turistică şi istorică. În aceeaşi perioadă va avea loc şi “Dracula Festival 2015”, care va prezenta viaţa marelui domnitor Vlad Voievod Drăculea şi legenda din spatele mitului Dracula.

Bistriţa. Pe 1 mai, pe scena din pădurea Schullerwald va cânta Ansamblul Folcloric “Balada”, de la ora 15.00 la ora 16.00, iar de la ora 16.00, aici se va desfăşura un spectacol susţinut de “Cununa de pe Someş”. Tot aici, sâmbătă, de la ora 16.00 vor cânta Cheers, Re-Born Dans Studio, Floris, D-Fantasy şi BN Ritm, DJ Michael Star şi Mandinga.

Borşa. Maramureşenii vor avea parte de vreme numai bună de schiat la Borşa. Cum însă nimeni nu a prevăzut prelungirea sezonului de iarnă până la 1 Mai, autorităţile din zonă nu au pregătit şi un program artistic.

Pasul Huta Certeze. Pe drumul care uneşte Ţara Oaşului de Maramureş, Pasul Huta Certeze devine, an de an, gazda uneia dintre cele mai vechi datini din ţară. Duminică, pe 3 mai, “Sâmbra Oilor“ este cea mai mare serbare câmpenească din ţară şi marchează începutul sezonului pastoral.

Băile Felix. Multe familii au preferat anul acesta să se relaxeze la Băile Felix de 1 Mai, în loc să meargă pe Valea Prahovei, unde se anunţă mare aglomeraţie. În staţiune se pot vizita lacurile cu nuferi şi lotuşi, ştrandul cu apă termală Apollo, ce datează de la 1900, şi Rezervaţia naturală “Pârâul Peţa”, din Băile 1 Mai.

Cluj-Napoca. Clujenii de toate vârstele sunt aşteptaţi să sărbătorească împreună Ziua Internaţională a Muncii printr-un picnic în parcarea mallului din oraş, la care vor avea parte şi de muzică. Pe scenă vor urca trupele Basska, Shazalakazoo şi Moonlight Breakfast.

Rimetea. Tot weekendul acesta va avea loc prima ediţie a festivalului Spiritfest în localitatea Rimetea din Munţii Trascău. Participanţii pot încerca zborul cu parapanta, alpinism şi ciclism, iar seara vor avea parte de concerte şi de focuri de tabără.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.