Restructurarea Tarom s-a discutat în Qatar

Premierul Victor Ponta a anunțat duminică, la Doha, că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu CEO-ul de la Qatar Airways a prezentat o ofertă de investiții referitoare la pachetul Aeroportul Otopeni – compania Tarom.

„M-am văzut și am discutat și la nivel politic cu CEO-ul de la Qatar Airways, informându-l despre dorința noastră de a lista Aeroportul București — Otopeni, de a restructura și a salva TAROM-ul. (…) Bucureștiul e unul dintre aeroporturile din regiune care s-a dezvoltat cel mai mult, dar are nevoie în continuare de investiții, pentru că deja începe și își atinge limitele de infrastructură. (…) Vreau să procedăm cât mai repede la o listare, care înseamnă capital privat care va rămâne în companie (…) pentru a se extinde aeroportul. Și, la pachet cu aeroportul, care înseamnă sigur servicii pentru toate companiile care operează zboruri la București, căutăm un partener pentru TAROM”, a anunțat Ponta într-o conferință la Doha.

El a adăugat că, în acest moment, principalul investitor poate fi una dintre companiile din regiunea Golfului, întrucât „companiile europene au propriile lor probleme și nu sunt dornice să investească în TAROM”.

Întrebat dacă se gândește la un acționariat străin minoritar sau majoritar în cazul acestei oferte, Ponta a răspuns: „Rămâne să negociem. Din punctul meu de vedere, orice variantă în care TAROM e salvat este o variantă bună. Majoritar, minoritar, orice… Pentru că, dacă vă uitați în jurul nostru, Malev-ul s-a închis, Bulgaria s-a închis, Air Serbia o duce greu (…), deci e perioadă de reașezare pe piața aviatică mondială”.

Premierul a anunțat că în zilele următoare va face oferte similare și companiilor aeriene Emirates și Etihad, reamintind că a discutat deja pe această temă la București cu conducerea Turkish Airlines.

Ponta a spus că din discuțiile cu conducerea Qatar Airways a aflat că în scurt timp vor fi două curse zilnice București — Doha.

„Înseamnă că este o piață interesantă și în creștere”, a arătat premierul, precizând că data de la care se va introduce o a doua cursă între cele două capitale ține de negocierile cu Autoritatea Aeronautică Română.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Leon spune

    Air Serbia o duce greu? Etihad detine 49% din Air Serbia din 2013 si de atunci compania a inceput sa se miste mult mai bine.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.