„Alba-neagra” cu impozitarea bacșișului !

0

Bacșișul va fi impozitat din luna iunie, deși cu o zi înainte de publicarea în Monitorul Oficial, Senatul a eliminat bacșișul din actuala legislație.

Astfel, dintre cele două măsuri, HG nr. 367/2015 și HG nr. 2015/2015 privind modificarea Normelor de aplicare a Codului Fiscal, cea care intră în vigoare este prima, întrucât a fost publicată deja în Monitorul Oficial.

Proiectul de lege privind eliminarea impozitării bacșișului, adoptat de senatori, se află la începutul parcursului legislativ, fiind necesar să obțină și votul final al deputaților, să fie promulgat de Președinte și publicat în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare, potrivitavocatnet.ro. Până când proiectul de lege se va aplica, bacșișul va fi impozitat de la 1 iunie.

Astfel, bacșișul dacă va rămâne la dispoziția operatorului economic, și nu se va distribui salariaților,  de luni va fi supus cotei standard de TVA de 24%.

În schimb, dacă bacșișul se acordă salariaților, atunci acesta reprezintă venituri identificate ca fiind impozabile și intră în categoria veniturilor din alte surse, ceea ce înseamnă o impozitare de 16%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.