Transgaz emite obligațiuni pe 5 ani în valoare de 500 milioane lei

0

Societatea Națională de Transport Gaze Naturale va emite o emisiune de obligațiuni în valoare de maximum 500 milioane lei, cu dobândă fixă de maximum 4,5% și maturitate de minimum cinci ani, conform unui raport remis marți Bursei de Valori București.

Declanșarea procedurii privind emisiunea de obligațiuni corporative, negarantate, neconvertibile în acțiuni, a fost aprobată marți de acționari la Adunarea Generală Extraordinară, informează Agerpres.

Această emisiune de obligațiuni este destinată finanțării ‘Planului de dezvoltare a Sistemului Național de Transport al gazelor naturale în perioada 2014-2023′.’Conducerea executivă și administrativă a societății poartă întreaga responsabilitate pentru îndeplinirea demersurilor și pentru respectarea tuturor prevederilor legale incidente acestei operațiuni, astfel încât să nu se producă prejudicii societății și acționarilor săi’, se menționează în raport.

Transgaz Mediaș are prevăzute pentru 2015 cheltuieli de investiții în valoare de 631,1 milioane lei, conform bugetului de venituri și cheltuieli publicat în Monitorul Oficial. Veniturile totale ale societății sunt estimate la 1,695 miliarde lei, iar cheltuielile totale la 1,251 miliarde lei, Transgaz urmând să încheie anul cu un profit net de 371,412 milioane lei.

Transgaz a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 199,3 milioane lei, în scădere cu 12% față de perioada similară a anului trecut. Veniturile totale ale companiei au scăzut cu 11%, respectiv cu 55,47 milioane lei, față de primele trei luni din 2014, ajungând la 471,28 milioane lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.