Prima ediție a proiectului „Academia de Hemofilie”

Asociația Națională a Hemofilicilor din România (ANHR) anunță organizarea primei ediții a proiectului „Academia de Hemofilie”, un program integrat venit în sprijinul copiilor cu această afecțiune și al părinților acestora.

Potrivit unui comunicat al ANHR, transmis vineri Agerpres, în cadrul programului copiii vor lua parte și la ședințe de fiziokinetoterapie și de gimnastică acvatică.

Programul „Academia de Hemofilie” este organizat în patru serii de câte șapte zile, iar fiecare serie va include câte 20-25 de pacienți cu hemofilie și aparținători. Activitățile se desfășoară la Hotel Rin Otopeni, în săptămânile 22 — 28 iunie, 29 iunie — 5 iulie, 6 — 12 iulie și 20 — 26 iulie.”Academia” este susținută de compania Pfizer și este realizată în parteneriat cu Centrul pentru Inovație în Medicină și Fundația „Dr. Pop de Popa” pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecțiuni Cardiovasculare (FOBAC).

„Ne propunem să înțelegem, pentru prima dată în România, care sunt nevoile reale pe care le au copiii cu hemofilie și familiile acestora și să acționăm țintit și multidisciplinar — prin aportul unei echipe formate din medic, psiholog și kinetoterapeut — pentru rezolvarea acestor probleme”, afirmă președintele ANHR, Nicolae Oniga.

Potrivit comunicatului, în România, sunt aproximativ 450 de copii care suferă de hemofilie, dintre care 160 prezintă forme severe ale bolii.

ANHR este o asociație non-guvernamentală, fără scop patrimonial, care desfășoară activități de promovare și protejare a intereselor comune ale bolnavilor de hemofilie, precum și activități de asigurare a integrării socio-profesionale a acestora.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.