Actorii Besoiu, Seciu și Mandache, stele pe Aleea Celebrităților

0

Actorii Valeria Seciu, Rodica Mandache și Ion Besoiu au fost omagiați sâmbătă, ei primind stele pe Aleea Celebrităților din Capitală, în cadrul unei ceremonii la care a participat și primarul Sorin Oprescu, acesta înmânându-i fiecărui artist Placheta Orașului București.

Fiecare dintre cei trei actori a fost omagiat de câte un artist cu care a colaborat. Astfel, despre Valeria Seciu a vorbit directorul Teatrului Mic, Mihai Dinvale, despre Ion Besoiu, criticul Marina Constantinescu, iar despre Rodica Mandache, actorul Marius Manole, informează Agerpres.

Mihai Dinvale a subliniat diferența dintre discreția Valeriei Seciu în viața de zi cu zi și forța acesteia pe scenă. În acest sens, Dinvale a spus că nu poate vorbi despre „starul Valeria Seciu”, ci despre „divina actriță a teatrului românesc Valeria Seciu”.

„Asta este Valeria Seciu. A trecut prin toate furcile caudine. Da, marele ei merit — anonimatul de pe stradă se transforma pe scenă, în clipa în care intra pe scândura ei și, când filamentul becului de proiecție începea să-și arunce lumina spre ea, de pe chipul ei spre sală trecea o transfigurare uriașă, de care publicul era absolut vrăjit. (…) Mă gândesc că s-ar putea să vorbesc despre divina actriță a teatrului românesc”, a spus Dinvale.

Ion Besoiu a apreciat că ziua de sâmbătă a marcat încununarea eforturilor artistice ale unei întregi cariere.”Este o zi foarte importantă, pentru că e o zi a recunoașterii muncii noastre de actori și steaua (de pe Aleea Celebrităților — n.r.) nu îmi aparține numai mie, ci și colegilor mei care mi-au stat alături în atâția amar de ani. Au trecut 67-68 de ani de când am debutat pe scenă. A fost o muncă și asta nu e altceva decât o încununare a acestei munci”, a declarat actorul, pentru Agerpres.

Acesta a spus că de-a lungul carierei sale, „cel mai greu a fost să îți respecți profesia și publicul”. „Dacă ești convins că asta e datoria ta, nu e foarte greu să faci munca asta, de actor, dar să o faci cu cinste, cu onoare și cu încredere că, într-o zi, publicul te va saluta așa cum mă salută pe mine astăzi”, a adăugat el.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.