Noi schimbări în învățământ

Share:

Un proiect de lege care a trecut deja de comisia de specialitate din Camera Deputaţilor, iar în sesiunea din această toamnă ar trebui să intre în dezbaterea plenului, vrea să introducă uniforma în şcoli.

Parlamentarii vor să îi oblige pe elevi să poarte semnul distinctiv al şcolii la care învaţă. Iniţiatorii scriu că ar putea fi vorba despre uniformă sau măcar o eşarfă. Se lasă la latitudinea Consiliului de Administraţie al şcolii cum va arăta uniforma, relatează Romaniatv.net.

„Nu discutăm despre uniforme obligatorii în toată ţara, ci despre o uniformă personalizată, a fiecărei şcoli. E un lucru pozitiv, fiecare elev ar trebui să fie mândru de apartenenţa la şcoala la care învaţă. Universităţi celebre din lume au propriile uniforme, astfel încât elevii să fie responsabili şi mândri de apartenenţa la şcoala respectivă. Dacă nu eşti mândru de liceul la care eşti, poţi să te îmbraci în jeans rupţi”, a explicat deputatul Marius Nicoară, unul dintre iniţiatorii legii, potrivit ph-online.ro.

Primii care se opun sunt chiar elevii. Consiliul Elevilor ameninţă cu plângeri la Avocatul Poporului în cazul în care proiectul de lege este adoptat. Părinţii fac front comun cu profesorii şi spun că iniţiativa e binevenită, pentru că elimină diferenţele dintre copii la şcoală. Iar costurile unei uniforme sunt mai mici decât ale ţinutelor de fiecare zi de la cursuri.

În magazine, o uniformă completă costă în jur de 200 de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.