83% dintre clienții Volksbank au acceptat oferta de conversie

0

Un număr de 14.712 (83,12%) dintre clienții eligibili ai Volksbank România (VBRO) cu împrumuturi în franci elvețieni au acceptat oferta de conversie propusă de VBRO și de Banca Transilvania iar 95,90% dintre aceștia au ales leul ca monedă de conversie, informează, marți, Banca Transilvania, într-un comunicat remis Agerpres.

Oferta de conversie, desfășurată pe parcursul a trei luni, a constat în aplicarea unei reduceri de 22,5% pentru cei care au convertit creditele VBRO din CHF în lei sau în euro, la soldul creditului curent rezultat ca urmare a diminuării cu comisionul de risc/administrare plătit efectiv și nerecuperat de clienți până la data conversiei.

‘Mulțumim clienților Volksbank România pentru încredere, ne dorim ca această ofertă să fie începutul unei colaborări pozitive, pe termen lung. De asemenea, mulțumim echipei mixte Volksbank România — Banca Transilvania, pentru cele peste 240.000 de ore dedicate colaborării cu clienții VBRO, pe parcursul campaniei. Aprecierea noastră se îndreaptă, de asemenea, către Uniunea Notarilor Publici și notarilor implicați, pentru răbdarea și ajutorul acordat în implementarea acestui proiect de responsabilitate socială’, a declarat Őmer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania.

În prezent, la Volksbank România se desfășoară o nouă campanie, prin care datoria aferentă creditelor curente ale clienților VBRO persoane fizice, indiferent de moneda împrumutului, este diminuată cu echivalentul sumelor achitate de aceștia ca și comision de risc/de administrare și/sau de rezervă minimă obligatorie și nerestituite anterior. Diminuarea datoriei se realizează automat, până la data de 30 septembrie 2015. Soluția are efect pozitiv asupra a aproximativ 15.000 de clienți ai Volksbank România, precizează banca.

Pentru structurarea integrării Volksbank România în cadrul BT, Banca Transilvania colaborează cu firma de consultanță A.T. Kearney.

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei bănci din România, în funcție de active, cu o cotă de piață de 9,8%. Strategia băncii este susținută de acționari internaționali, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și IFC — Banca Mondială.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.