Medicamentele, mai ieftine şi cu 50% în farmaciile low cost

0

Medicamentele pot fi mai ieftine şi cu 50% în farmaciile low cost, spre deosebire de preţurile afişate de marile lanţuri de farmacii.

Pe rafturile farmaciilor promovate ca economice de retailerii farma Sensiblu şi Help Net, medicamentele ajung să aibă preţuri şi cu 50% mai mici faţă de unităţile tradiţionale ale acestora. Astfel, dacă în farmaciile Punkt, brandul low cost al celui mai mare grup din industria farma autohtonă, A&D Phar­ma, preţurile sunt reduse cu cel puţin 15% faţă de cele din reţeaua Sen­siblu, în unităţile Help Net Con­vena­bil există mai multe produse care sunt vândute la preţuri identice cu cele din farmaciile clasice, conform ZF.

Conform sursei citate, în cazul unei cutii de Nurofen Forte drajeuri, preţul este la jumătate într-o farmacie Punkt, respectiv 10,5 lei, în comparaţie cu cel dintr-o farmacie Sensiblu, unde se vinde cu 19,5 lei, în timp ce în reţeaua Help Net, indiferent de tipul de farmacie, produsul costă la fel, respectiv 19 lei.

Nurofen este cel mai bine vândut medicament fără reţetă din România, cu vânzări de 146 mil. lei în perioada aprilie 2013 – martie 2014, potrivit da­telor de la Cegedim.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.