Vadim Tudor, depus la Biserica Sfântul Gheorghe
Trupul neînsufleţit al lui Corneliu Vadim Tudor a fost depus, marţi, la Biserica Sfântu Gheorghe din Capitală. Soţia fostului lider al PRM ceruse Senatului ca trupul neînsufleţit al soţului său să fie depus în holul Camerei Superioare, însă Biroul Permanent a apreciat că nu mai este nevoie ca sicriul să fie mutat. Corneliu Vadim Tudor va fi depus, miercuri, la capela de la Cimitirul Ghencea Civil, unde va fi înmormântat joi.
Văduva poetului a declarat că încă de vineri dimineaţă s-a simţit rău, dar nu a vrut să meargă la spital. „Vineri dimineaţă s-a simţit rău, dar nu a vrut la spital. Ieri dimineaţă i-a fost iar rău şi am mers. (…) La spital, când s-a dat jos de pe masă, cu perfuziile şi era perfect lucid, dar imediat a făcut stop cardiac şi nu şi-a mai revenit”, a spus soţia sa, Doina, care a adăugat că vrea ca lumea să şi-l amintească drept „un bun patriot, un om care şi-a iubit ţara mai mult decât oricie pe lume, care a iubit oamenii şi animalele”.
Văduva îndurerată a afirat că ultimele cuvinte pe care a apucat să i le spună Corneliu Vadim Tudor, chiar când a fost urcat în ambulanţă, au fost „Mamă, e ultima mea zi. Până aici a fost”. „A făcut infarct ieri dimineaţă, dintr-o dată. Nu s-a putut face nimic, era pe suprafaţă întinsă. Au făcut masaj cardiac două ore, 16 oameni, dar nu au mai putut face nimic. Am găsit poezia (despre moarte, „Ultima cafea”, n.r.) cu 2 zile inainte, cu niste poze pe care el le-a lasat pe birou. L-am ţinut de mână ieri dimineaţă si nu a mai apucat să spună nimic”, a povestit Doina Vadim Tudor.
Una dintre fiicele poetului a declarat că acesta va fi înmormântat cu onoruri militare joi, la ora 12, la Cimitirul Ghencea Civil şi a dat de înţeles că sicriul său nu va mai fi mutat de la Biserica Sfântu Gheorghe cel Nou, cu toate că familia a făcut o solicitare pentru ca acesta să fie depus în holul Senatului României, din care a făcut parte în perioada 1992-1998.
Doina Vadim Tudor, sotia lui Corneliu Vadim Tudor, a inaintat conducerii Senatului o solicitare prin care cerea permisiunea ca trupul neinsufletit al sotului ei sa fie depus in incinta Senatului, in virtutea functiilor pe care acesta le-a detinut de-a lungul timpului in forul legislativ.
Conducerea Senatului a luat, marţi, în discutie, in sedinta Biroului Permanent, solicitarea depusa de sotia lui Vadim, însă a ajuns la concluzia că nu mai este nevoie ca trupul neînsufleţiet al fostului senator să fie mutat la Senat, în condiţiile în care a fost depus la Biserica Sfântu Gheorghe cel Nou.
„De la momentul depunerii acestei scrisori până la momentul discutării în Biroul Permanent, corpul neînsufleţit a fost depus la un lăcaş de cult şi va rămâne acolo. Biroul permanent a apreciata că nu mai este nevoie să fie deplasat de acolo la Senatul României”, a declarat senatorul Ioan Chelaru.