Băsescu, audiat miercuri la Judecătoria Sectorului 4

0

Traian Băsescu a anunțat marţi că se va duce miercuri în fața magistraților de la Judecătoria Sectorului 4, în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak. El se așteaptă ca judecătorii să decidă redeschiderea dosarului care, conform spuselor sale, face de rușine România.

„Mă duc la Judecătoria Sectorului 5. E cea mai penibilă situație în care Parchetul General poate pune România. Te iei după defunctul Vadim Tudor că președintele României a dat generalului Petreus 9 milioane de dolari în Irak și că acesta i-a dat înapoi președintelui 4 milioane. Este o aberație. (…) Când instituțiile intră în acest joc, nu pot să facă decât rău României. Sigur că mă voi duce. O să constat că instanța o să aprobe redeschiderea dosarului, nu știu și dacă şi a urmăririi penale”, a spus Traian Băsescu, potrivit Romaniatv.net.

Corneliu Vadim Tudor i-a acuzat pe Traian Băsescu şi pe Vasile Blaga, preşedinte al PDL, la acea vreme, că şi-au însuşit o parte din răscumpărarea plătită de statul român pentru eliberarea celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak, în anul 2005. Vadim Tudor a afirmat că îşi bazează sesizarea pe afirmaţiile făcute de fostul procuror Ciprian Nastasiu în cartea sa. Suma despre care se vorbeşte este de aproape 4 milioane de dolari.

Dosarul deschis ca urmare a plângerii a primit, iniţial, decizia de neîncepere a urmăririi penale, ca urmare a imunităţii de care beneficia Traian Băsescu. De cealaltă parte, fostul preşedinte declara că nu s-au plătit bani pentru recuperarea jurnaliştilor. „S-au găsit alte formule”, declara la acea vreme Traian Băsescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.