Plimbările lungi sunt benefice sănătății
Plimbările zilnice sunt foarte benefice, atât pentru inimă, cât şi pentru metabolism, cu condiţia să fie suficient de lungi. Singurul neajuns al acestor plimbări este că nu ard suficiente grăsimi.
Potrivit oamenilor de știință americani, acest neajuns poate fi corectat dacă este modificată de mai multe ori viteza cu care o persoană se deplasează în timpul plimbării.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Ohio au descoperit că persoanele care schimbă viteza de deplasare ard cu 20% mai multe calorii decât cele care mențin același ritm.
Această descoperire nu este surprinzătoare. Pentru accelerare și decelerare este necesară mai multă energie decât pentru menținerea ritmului.
Cu cât este folosită mai multă energie, cu atât sunt arse mai multe calorii. În cadrul studiului, oamenii de ştiinţă au descoperit că oamenii merg mai încet atunci când distanța este mai mică și mai repede pe o distanţă mai lungă.
Dacă o persoană doreşte să piardă în greutate mergând pe jos, poate purta, de asemenea, un rucsac mai greu şi poate parcurge pe jos distanţe mai lungi, de preferat un traseu cu mai multe ocolişuri şi nu în linie dreaptă.