Inima Reginei Maria a ajuns marți la Castelul Pelişor
Procesiunea va începe la ora 11:00 în faţa Muzeului de Istorie a României în prezenţa Alteţei sale Regale principesa moştenitoare Margareta, a surorii sale, principesa Maria şi a principelui Radu.
Trompetele vor anunţa deschiderea evenimentului, la care vor participa şi Alteţa sa Imperială şi Regală arhiducesa Maria Magdalena a Austriei – nepoata Reginei Maria, şi, de asemenea, soţul şi fiul ei baronii Hanns şi Johannes von Holzhausen.
După intonarea imnurilor Marii Britanii şi României de către Orchestra Reprezentativă a Armatei, cutia cu inima reginei, acoperită cu drapelele celor două ţări, va fi purtată în procesiune spre Splaiul Independenţei, de către doi soldaţi, încadraţi de jandarmi călare.
De la Splaiul Independenţei convoiul regal se va deplasa, cu maşinile, către Sinaia, unde inima va fi aşezată în Camera de Aur a Castelului Pelişor, încăperea preferată a reginei, în care a şi murit în anul 1938. Regina Maria, soţia regelui Ferdinand, adorată de popor în timpul vieţii, a fost nepoata reginei Victoria a Marii Britanii şi rudă a Casei imperiale Ruse. Conform testamentului, trupul său a fost înmormântat la Curtea de Argeş, alături de Regele Ferdinand, iar inima depusă în capela domeniului regal din Balcic. Dupa ce Cadrilaterul a revenit Bulgariei, inima a fost adusa la Castelul Bran, de unde comuniştii au mutat-o la Muzeul de Istorie din Bucureşti.
Casa Regală exprimă într-un comunicat compasiunea pentru victimele tragediei de săptămâna trecută din clubul bucureştean. Familia Regală speră ca drumul simbolic al întoarcerii inimii Reginei Maria, numită „mama răniţilor”, să fie o alinare pentru familiile îndoliate, precum şi o rază de speranţă pentru cei care luptă cu moartea în spitale.