Bilanțul morților din Club Colectiv ajuns la 32 !

0

Încă o persoană, victimă a incendiului din Club Colectiv, a murit, marţi dimineaţă, la Spitalul Pantelimon din Capitală. Este vorba despre o tânără de 28 de ani care suferise arsuri extrem de grave. Numărul persoanelor decedate a ajuns la 32.

O tânără în vârstă de 28 de ani, Andreea Chiriac, care se afla în stare critică, a murit, marţi dimineaţă, la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, potrivit Romania TV. Aceasta avea arsuri pe 50% din suprafața corpului, iar căile respiratorii erau arse total. Bilanţul tragediei de la clubul Colectiv a ajuns la 32 de morţi.

A murit o fată de 28 de ani în această dimineață, la ora 5.00. Ea prezenta arsuri pe 50% din suprafața corpului și pe căile respiratorii, care erau arse total. Ea era unul dintre cei trei pacienții în stare critică„, a declarat managerul Spitalul Sfântul Pantelimon, Gheorghe Popescu.

Luni, un alt tânăr a decedat la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Acesta era singurul pacient care nu fusese identificat de la spitalul respectiv. Tânărul se afla într-o stare foarte gravă, prezentând carbonizări la nivelul mâinilor şi antebrațelor. Alte trei tinere au pierdut duminică lupta cu viaţa.

Peste 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, dintre care 56 sunt în stare critică şi gravă.

Directorul general al Spitalului Universitar de Urgență Militar, Florentina Radu, a declarat că din cei care au rămas în terapie intensivă, respectiv nouă pacienți, cinci sunt în stare gravă și unul se află intubat. La unul din cei care se află în stare gravă, precizează Florentina Radu, a fost necesară intervenția chirurgicală.

„Doctorul Marinescu ne-a spus că situația s-a stabilizat. M-am întors de la ședința de lucru. Ultimele știri de acolo: se intenționează suplimentarea fondurilor pentru pacienții critici. Ni s-a cerut să dăm o situație cu necesarul estimat pe două luni. În acest moment, tot ce e necesar avem pregătit sau avem deja discuții cu firmele care trebuie să aducă materialele necesare. Ne așteptăm să avem nevoie de dializă, în zilele următoare. Deocamdată, nu este necesară”, a spus Florentina Radu.

„Adresez rugămintea rudelor să vină doar câte un membru în vizită pentru că e cel mai bine pentru ei. Am alocat o asistentă și infirmieră pentru fiecare pacient”, a adăugat aceasta.

Potrivit directorului general al Spitalului Universitar de Urgență Militar, mâine va sosi la spital o echipă mixtă de medici, din care vor face parte cei doi doctori francezi, precum și medicul Ioan Lascăr de la Spitalul Floreasca și medicul Cristian Niţescu de la Spitalul de Arşi.ă

Cinci pacienți sunt în stare critică și alți patru în stare foarte gravă la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, a declarat purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Florin Bica.

„Șase răniți în urma incendiului de vineri din club Colectiv sunt pe secție, 15 în terapie intensivă. Dintre cei 15, cinci sunt în stare critică, patru în stare foarte gravă și alți șase în stare gravă”, a precizat medicul.

La Spitalul „Bagdasar-Arseni” sunt 21 de răniți.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.