Macovei către ministrul Curaj: Retrageți-i doctoratul lui Ponta!

0

Liderul partidului M10, Monica Macovei, i-a cerut, duminică, ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, să aibă curajul de a-i retrage titlul de doctor fostului premier Victor Ponta, adăugând că tuturor celor care şi-au plagiat tezele de doctorat şi de masterat trebuie să le fie retrase diplomele.

Monica Macovei i-a solicitat, duminică, noului ministru al Educaţiei, într-o conferinţă de presă, la Galaţi, să aibă curaj şi să-i retragă retragă titlul de doctor fostului premier Victor Ponta.”Suntem la sediul M10, filiala Galaţi, care este pe strada Universităţii şi Galaţiul are o universitate de tradiţie şi cu o vechime de 65 de ani şi, pentru că suntem pe strada Universităţii, unde avem o universitate foarte bună, îi cer ministrului Curaj, ministrului Învăţământului, domnul Curaj, să aibă curajul şi să-i retragă titlul de doctor lui Victor Ponta”, a afirmat Macovei, relatează Romaniatv.net.

Ea a adăugat că tuturor celor care şi-au plagiat tezele de doctorat sau de masterat trebuie să le fie retrase diplomele.

„Victor Ponta a plecat acasă că aşa i-a spus strada, dar de ce să rămână cu titlul de doctor pe care nu-l merită, pe care l-a furat? Deci, domnule ministru Curaj, aveţi curajul să-i retrageţi titlul de doctor lui Victor Ponta şi tuturor celorlaţi care şi-au plagiat tezele de doctorat şi nu sunt doctori, sau de masterat, şi să le retrageţi şi lor diplomele”, a mai spus liderul M10.

Fostul premier Victor Ponta a obţinut, în anul 2003, titlul de doctor în drept la Universitatea din Bucureşti cu teza „Curtea Penală Internaţională”, coordonatorul lucrării fiind Adrian Năstase, atunci premier în funcţie.

În 2012, săptămânalul britanic de ştiinţă „Nature” a publicat în ediţia online ştirea potrivit căreia Ponta a fost acuzat de plagiat în legătură cu teza de doctorat, materialul respectiv fiind preluat de presa românească şi internaţională.

Victor Ponta a respins acuzaţiile şi a declarat că este vorba despre un joc politic, pe fondul unei dispute între Guvernul şi preşedintele României, pe tema reprezentării României în cadrul Consiliului European.

În august 2012, Mihail Neamţu, Adrian Papahagi şi Minel Augustin Ofiţeru făcuseră un denunţ la Parchetul instanţei supreme în acest caz. Un procuror de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) arăta în rezoluţia prin care a dispus neînceperea urmăririi penale că nu se confirmă faptul că Victor Ponta a plagiat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.