Prețul terenurilor agricole a „explodat” în acest an!

0

Preţurile terenurilor s-au dublat în 2015, faţă de anul 2014. Cel mai scump teren se află în judeţul Ialomiţa şi a fost vândut cu 10.000 de euro hectarul. În ciuda scumpirii, pământurile din România sunt mult mai ieftine decât afară şi foarte mulţi străini au cumpărat terenuri la noi în ţară.

Pământul din România este la mare căutare. Preţurile terenurilor variază în functie de calitatea solului şi de zona în care se află. Cele mai scumpe se află în vestul, sudul şi estul ţării, unde un hectar costă în general până la 6.000 de euro, cu aproape 20% mai mult ca anul trecut. Sunt însă şi cazuri în care preţurile s-au dublat, relatează Romaniatv.net.

Pentru un teren situat aproape de Slobozia, chiar lângă drumul naţional, cu un sol de o calitate superioară şi cu posibilitatea de a fi irigat proprietarul a obţinut un preţ de 10.000 de euro pentru un hectar.

Pământul românesc atrage ca un magnet şi străinii. De aproape un an, de când piaţa terenurilor s-a liberalizat la noi, numărul investitorilor din afară a crescut. Foarte mulţi italieni, portughezi, danezi, germani şi austrieci exploatează milioane de hectare.

Pentru străini, România este o mină de aur. În Germania, Belgia sau Olanda un hectar ajunge şi la 50.000 euro. În Ialomiţa, din cele peste 300.000 de hectare de teren arabil, aproape 100.000 sunt cultivate de fermieri străini.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.