Un nou vaccin antigripal, produs la Institutul Cantacuzino

0

Institutul Cantacuzino va produce cel mai probabil de anul viitor vaccin antigripal, după ce în acest an va fi realizată o microproducție de teste.

Managerul Institutului Cantacuzino, Adrian Ionel, a explicat că există speranţe ca noul vaccin să fie forma optimă de care este nevoie.

„Am zis ca anul acesta să facem o microproducție de teste care să ne asigure că la anul vom scoate exact ceea ce ne trebuie. La această microproducție de anul acesta vom aplica și o metodă nouă de distilare, care va elimina foarte multe impurități, sper să fie cea mai optimă formă de vaccin. Anul viitor sperăm să avem — suntem aproape siguri că vom avea — o producție de vaccin antigripal românească cu calitățile potrivite. Este vorba de vaccinul antigripal. Avem discuții cu ministrul Educației, Adrian Curaj, în ceea ce privește elaborarea strategiei pe termen scurt, mediu și lung privind dezvoltarea celorlalte linii de producție. Avem tot sprijinul ANCȘI”, a spus managerul, potrivit Agerpres.

El a precizat că în cursul lunii ianuarie vor fi făcute angajări în cadrul Institutului.

„Oamenii nu numai că nu mai pleacă, am început să și angajăm. În ianuarie avem o serie de angajări și încercăm să readucem înapoi profesioniștii care au plecat din institut. Mai mult decât atât, avem o înțelegere cu Institutul Pasteur în vederea specializării unor oameni de la noi și acordării de consultanță din partea lor către noi. Specialiștii Institutului Pasteur vor veni acum în ianuarie la noi pentru acest lucru”, a arătat Adrian Ionel.

Acesta a susținut că primul lucru pe care l-a făcut când a venit în funcția de manager a fost să achite integral toate salariile, să plătească toate datoriile către stat, dar și către furnizori.

El a mai spus că a reușit să pună capăt conflictului între sindicatele din instituție. „Am făcut și pace între sindicatele din Institut care erau în conflict continuu și am reușit să stabilizăm situația și din punctul acesta de vedere”, a mai arătat Adrian Ionel.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.