Lista cadourilor primite de Iohannis în 2015

0

Klaus Iohannis a primit, anul trecut, cadouri de protocol în valoare de aproape 3000 de euro. Şeful statului nu a păstrat însă niciunul dintre cele 43 de obiecte primite în dar, preferând să le lase pe toate în patrimoniul Palatului Cotroceni, relatează România TV. Cel mai scump cadou a fost o carpetă persană, estimată la 200 de euro.

Administrația Prezidențială a făcut publică lista cadourilor primite de președintele Klaus Iohannis în 2015. Valoarea totală a bunurilor este de aproape 3.000 de euro, iar şeful statuluil le-a cedat Administrației Prezidențiale.

Iohannis a primit în total 43 de obiecte cu prilejul unor acțiuni de protocol . Cel mai scump cadou este o carpetă persană, ţesută, evaluată la 200 de euro. Şeful statului a mai primit Icoana „Domnului Iisus Hristos”, pictată manual, estimată la 180 de euro, precum şi o „Frescă Matrix – căprioară îngenuncheată de un leu-grifon”, din bronz, evaluată la 160 de euro.

Alte cadouri oferite preşedintelui sunt Constituția Poloniei din 1791  (150 de euro) şi gravura “ Piazza di Monte Cavallo”, scenă din 1830 (150 de euro).

Iohannis a primit şi o fotografie cu autograf a Prinţului Charles de Wales, în ramă de lemn îmbrăcată în piele, evaluată la 50 de euro, şi un obiect din lemn – “Cap de cerb”, în valoare de 50 de euro.

Printre bunurile de valoare mică primite de preşedinte se numără o pictură a unei eleve din Argeș (10 euro), un ou de lemn pictat (20 de euro) și un bust a lui Vlad Țepeș (25 de euro).

Potrivit listei publicate de Administrația Prezidențială, printre cadourile primite de șeful statului se mai numără obiecte de artizanat cu motive populare românești — clop, traistă, ștergar (89 de lei), o machetă din metal Petronas Twin Towers Kuala Lumpur — Malaysia (178 de lei), o corespondență diplomatică între Mihai Eminescu și Theodor Rosetti din 1873 (223 de lei) şi o carte poștală trimisă de Ion Luca Caragiale către dr. Paul Zarifopol (178 de lei).

Președintele Iohannis a mai primit icoane, tablouri, plachete, sculpturi, vase, o rolă de pergament cu însemne chinezești, un etui de cărți de vizită, o față de masă brodată şi un fanion cu stema Poloniei.

VEZI ATASAT INTREAGA LISTA

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.