Raed Arafat, despre dispeceratul Ambulanței și Pompierilor

Share:

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a afirmat că noul sediu al dispeceratului integrat al Ambulanței și Pompierilor de la București este aproape finalizat și și-a exprimat speranța ca cel târziu până la sfârșitul anului aceste două servicii să fie „aduse împreună” în acest spațiu.

„La București, noul sediu al dispeceratului integrat este aproape finalizat, fiind vorba de o investiție importantă a Primăriei Municipiului București. Sper că cel târziu până la sfârșitul acestui an să reușim să aducem împreună dispeceratul Ambulanței și cel al Pompierilor, care include și SMURD, sub același acoperiș, pentru o gestionare mai bună a situațiilor de urgență cu care se confruntă cetățenii din București.

Totodată, în primul semestru al acestui an, în colaborare cu experți din afară României, urmează să regândim modul de pregătire a dispecerilor de urgență pentru urgențele medicale, precum și pentru alte situații de urgență”, a postat Raed Arafat pe Facebook.

El a amintit că în cursul săptămânii trecute a început să funcționeze dispeceratul integrat al Ambulanței și ISU/SMURD Constanța.

„Acesta era ultimul dispecerat județean integrat care trebuia implementat între cele două structuri de urgență, rămânând doar Bucureștiul în care dispeceratele încă funcționează separat. Demersul integrării dispeceratelor serviciilor de ambulanța și a celor de la pompieri pe plan național a început acum aproximativ 2 ani, până atunci având doar dispeceratul din Târgu Mureș care funcționa ca dispecerat integrat încă din 2001.

Aducerea personalului de la Ambulanță și a celui de la Pompieri în același dispecerat este doar un pas care urmează a fi completat cu pregătirea dispecerilor ambelor instituții, astfel încât să fie posibil managementul oricărui apel, indiferent de complexitatea acestuia, în cel mai scurt timp și într-un mod eficient”, a mai spus Raed Arafat.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.