Vila lui Șova, pusă sub sechestru

Procurorii DNA i-au pus lui Dan Şova încă un sechestru pe avere, de această dată pe o casă din Capitală, în dosarul în care senatorul este acuzat că a luat şpagă de la directorul CET Govora, pentru intermedierea unor servicii de consultanţă. Dan Șova a stat luni mai mult de o oră la DNA, potrivit România TV.

Procurorii DNA l-au informat luni pe senatorul Dan Șova că i s-a pus sechestru pe unul dintre imobilele pe care le deține, având în vedere că prejudiciul din dosarul în care Șova este acuzat de trafic de influență se ridică la aproximativ 100.000 de euro.

În perioada cât se află sub sechestru, imobilul nu poate fi înstrăinat. Dacă Dan Șova dorește să facă acest lucru, trebuie să facăo solicit are în scris către procurori pentru schimbarea sechestrului.

Senatorul PSD Dan Şova a fost eliberat, vineri seara, din arestul preventiv. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis ca senatorul Dan Şova să fie plasat în arest la domiciliu, decizia fiind definitivă. Magistraţii au respins contestația DNA la decizia primei instanțe de a-l elibera din arest preventiv, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență în legătură cu un contract de asistență juridică de la CET Govora.

Decizia este definitivă, astfel încât Dan Șova a fost eliberat vineri seară din arestul Poliției Capitalei.

Senatorul se afla în arest preventiv din data de 15 decembrie 2015.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea de contracte de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.